13 Eylül 2009 Pazar

Zeytinyağlı Taze Fasülye



















Sonbahar bu hafta yağan aşırı yağmurlarla ve serinleyen havayla kendini fazlasıyla hissetirdi.Manav ve pazarlarda da yaz sebzeleri yerlerini kış sebzelerine bırakmaya başladı.Bende son demlerini yaşayan taze fasülyeden mutlaka yapılmalı dedim...



Z.yağlı Taze Fasülye

Mazemeler ;
  • 1 kg. taze fasülye
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3-4 ad.orta boy domates
  • 1-2 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı z.yağ
  • yarım su bardağı kaynamış su
  • tuz

Yapılışı ;

  • Fasülyelerin kılçıklarını ayıklayıp ortadan ikiye kesin.Soğanları küp küp yemeklik doğrayın.Z.yağıyla beraber soğanları ve ince doğpranmış sarımsakları bir tencereye alın ve pembeleşene kadar kavurun.Kabukları soyulmuş , küp küp doğranmış domatesleri kavrulmuş soğanlara ekleyip kavurmaya devam edin .En son taze fasülyeleride ekleyip tuzunu ayarlayın.Yarım bardak suyuda ekleyip kısık ateşte fasülyeler pişene kadar pişirin.

  • Pişen fasülyeyi servis tabağına alın.Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun






























Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails