27 Eylül 2009 Pazar

Pazar Kahvaltısı

Pazar günü ailece yapılan kahvaltıdan daha keyiflisi yok bence.Bizim kahvaltılardan klasik bir tarif...















Krep (Akıtma)

Malzemeler ;
  • 1 ad.yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tutam toz şeker
  • 1 çay kaşığı (silme)kabartma tozu (genelde krep yapımında kullanmazlar fakat ben az da olsa mutlaka koyuyorum)
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ (tavaya yapışmasını önlüyor)

Yapılışı ;

  • Bütün malzemeleri bir kapta karıştırın.Hamurun yoğunluğu ne kadar ince olursa okadar iyi ,krep kalın olmaz.
  • Teflon tavaya fındık kadar sıvıyağ koyup ısıtın .Krep hamurundan bir kepçe alıp tavaya ince bir hamur olucak şekilde dökün. Arkalı önlü pişirin.
  • Kreplerin arasına reçel veya nutella sürerek rulo yapıp servis tabağına alın.

Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails