26 Ağustos 2017 Cumartesi

Patlıcan ve Kırmızı Biber Konservesi




















Kocammaaaannn merhaabaa :)

Biliyorum son bir kaç haftadır yaptıklarım sadece kışa hazırlık yapmak ve bunları da paylaşmak .Ama şunun şurasında sadece üç ay yaz nimetlerinden yararlanıyoruz.Eylüle ''merhaba '' dememize de çok az kaldı. Arkasından hemen okullar açılacak ve standart rutinimize dönmüş olacağız .Hala çocukların kursları okulları dersleri yokken hafta sonları bu güzel lezzetleri kışa aktarmaya çalışın derim :)Hazır da güzel lezzetleriniz birikmiş olur :)






Patlıcan Konservesi için ;

İstediğiniz kadar patlıcanı yıkayıp ocakta közleyin.Onlar közlenirken sizde kavanozları ve yeni kapaklarını steril edin .İster kaynar suda bir kaç dakika tutun ister fırında .Yeterki iyice temiz olsunlar .
Közlenmiş patlıcanların kabuklarını temizleyin ve bir kaba alın .Küçük doğrayın üzerine biraz tuz ve zeytinyağ(12 patlıcana 2 yemek kaşığı kadar koymuştum) ekleyin ve karıştırın. Steril edilmiş kavanozlara (minik kavanoz kullandım ki açıldığında bitsin )paylaştırın .Bir pasta bıçağı yardımıyla kavanozla patlıcanların arasına girip ortaya doğru bıçağı çekin, havasını almak için.Üzerine zeytinyağ gezdirip kapak kapanacak yerleri temiz br bezle silin ve yeni kapak ile sıkıca kapatın .Kavanozları tencereye yerleştirin ve üzerlerine 2 parmak kalınlığında çıkacak kadar su koyun ve su kaynamaya başladıktan yarım saat sonra kavanozları çıkarabilirsiniz.Çıkınca kavanozların (çok sıcak oluyor dikkat)kapaklarını bir kez daha sıkıp ters çevirip tezgahta soğutun.Serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza edin .







Kırmızı Biber Konservesi ;


İstediğiniz kadar kırmızı biberleri yıkayıp ocakta közleyin.Kabuklarını soyun ,iri parçalara ayırın ve bir kaba alın . Sarımsakları ince ince doğrayın (12 adet kırmızı bibere 6 iri diş sarımsak kullandım)biraz tuz ve 4 yemek kaşığı zeytinyağ koyup tümünü karıştırın.Biberler kendi suyunu salıyor onu kesinlikle dökmüyorsunuz .Steril edilmiş kavanozlara biberleri paylaştırın.Havasını alın (bir pasta bıçağı yardımıyla biberle kavanozun arasına girip ortaya doğru biberleri çekin,havası çıksın) kavanozun kapak kısmını temiz bir bezle silin üzerine zeytinyağ ilave edin ve yeni kapaklarla kavanozu sıkıca kapatın .Kaynatma tenceresine kavanozları yerleştirin ve 2 parmak üzerine çıkıcak kadar su koyun. Ve su kaynadıktan yarım saat sonra kavanozları çıkarabilirsiniz.Çıkınca kavanoz kapaklarını tekrar sıkın ve tezgaha ters çevirerek soğutun.Serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza edin.






Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails