12 Ocak 2012 Perşembe

Yaban Mersinli Tepsi Keki







Uzun bir sessizlik oldu blogumda.Kimseleri ziyaret de edemedim ama iki gün sonraya daha rahat olacağım.Uzaklardan misafirlerim vardı onlarla ilgilendim , Miniş'in bale provaları ve işlerim derken hayli yoğun günler geçiriyorum.Az kaldı az... Geçen hafta pazara uğrama imkanım oldu ,iyiki de gitmişim .Çok sevdiğim yaban mersinini nam-ı diğer blueberry görünce ,turtalara keklere koymak için bir miktar aldım.Keyifle eve geldim.Dolaptan ısınması için yumurta ve diğer malzemeleri çıkardım.Akşam vakti bir keyifle yaban mersinli kekimi yaptım ve fırına verdim.Çok geçmeden fırının karşında ağlamaya başladım.Kek kalıptan taşıp fırına akıyor ,ben fırın karşısında sinirden ağlıyorum.İlk defa başıma geldi tabi,keke mi üzüleyim ,fırının berbat oluşunamı karar veremedim tabii...Nitekim o akşam bir daha kek yapma girişiminde bulunmayarak ,tasıma ,mikserime,fırınıma küserek yattım ,uyudum.Ertesi gün sabah, çaya gelecek olan misafirlerime tepside yaptım bu kezde keki.Annem eskiden hep tepside yapardı keklerini, hatırlıyorum.O kadar kek yaparım ,onların lezzeti gibi olmaz ,bir başkadır , annem gibi yapamam.
Ayrıca kek güzel olunca tüm malzemelerimle de barıştık ,eski muhabbetimize geri döndük ...







Yaban Mersinli Tepsi Keki


Malzemeler ;

. 4 adet yumurta
. 2,5 su bardağı toz şeker
. 1 su bardağı sıvıyağ
. 1 su bardağı yoğurt
. 1 paket vanilya
. 1 paket kabartma tozu
. birkaç damla vanilya aroması
. 3- 3,5 su bardağı un
. bir küçük kase yaban mersini


Yapılışı ;

. Şeker ve yumurtaları iyice çırpın.Sırasıyla diğer malzemeleri de ekleyip yavaşça çırpmaya devam edin.En son unlanmış yaban mersinlerini de ekleyip hamura katın ve spatula yardımıyla bir iki kez karıştırın.Yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin.(kürdan testi mutlaka yapın .)


Afiyet olsun.

7 yorum:

Narince dedi ki...

Ben tepsi keklerini daha çok seviyorum, eski usül. Annemin keki gibi, ellerine sağlık sevgili Seda.

durutarifler dedi ki...

Ellerine sağlık
Çok çok güzel görünüyor gerçekten
Tadı da nefis olmuştur
Sevgiler

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Üzülme canım, olur böyle tatsızlıklar, küsmek yerine inat edip tekrar tekrar yapmak gerekir böyle durumlarda. Sen de öyle yapmışsın ve nefis bir kek çıkmış ortaya. ellerine sağlık canım. Sevgiler...
(Yemek Sevdam)

Unknown dedi ki...

Canım benim ellerine sağlık sevgi
ler...

Birsel ve İrem dedi ki...

Harika, anne keki gibi görünüyor, ellerine sağlık. Kek kalıplarıyla benim de başım dertte. Kalıptan mı, hamurdan mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama bazı keklerimin içi pişmiyor; içi pişsin diye beklerken de üstü yanıyor, fırından dumanlar çıkıyor. En iyisi anne usulü, tepside pişirmek galiba:)) Bu arada sizin pazar nerede kuruluyor, ben de yaban mersinini bir türlü bulamadım, dondurulmuşları çok pahalı.
Sevgiler.

LEZZETİKRAM dedi ki...

Birselcim ben Beykozda oturuyorum ,semt pazarından alıyorum ,öpüyorum :)

zeymurancafe dedi ki...

ellerıne sağlık canım nefıs olmus bır dılım asla yetmez

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails