19 Ekim 2009 Pazartesi

Apfelstrudel


Sevgilim Almanya dönüşü sipariş ettiğim o güzel yemek tariflerinin bulunduğu dergilerimi getirmiş.Almanların klasikleşmiş bir tarifi Elmalı Strudel gerçekten lezzetli
denemenizi tavsiye ederim.Yalnız ben hamuru biraz daha ince tutayım derken biraz geniş bir strudel oldu.Siz ruloyu bukadar geniş tutmayın:)








Apfelstrudel

Malzemeler ;

Hamuru için ,
  • 300 gr. un
  • 200 gr.margarin (oda sıcaklığında)
  • 100 gr.toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • minicik tuz

İç Malzemesi ,

  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 2 yemek kaşığı öğütülmüş badem
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 800-900 gr.elma (elmanın büyüklüklerine göre değişiyor)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı kayısı marmeladı
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzerine ,

  • Pudra şekeri

Yapılışı ;

  • Bir kaba un ,parçalar halinde margarin ,şeker ,yumurta ve bir tutam tuz koyun ve iyice yoğurun.Top haline getirin ve folyaya sarın.45 dakika buzdolabında hamuru dinlendirin.

  • Galeta unu ve bademi margarin ile ocakta kavurun.Kavrulma işlemi bittikten sonra bir kenera koyun.Elmaların kabuklarını soyup 1 cm'lik küpler halinde doğrayın.Limon suyunu ,kayısı marmeladını,tarçın ve galata unu badem karışımını ekleyip karıştırın.

  • Dinlenmiş hamuru folyo üzerine ince olarak serin.Elmalı karışımı hamurun 1/3'lük kısmına serin.Folyoyla beraber hamurun boş olan kısmına doğru yuvarlayarak rulo haline getirin.Ek yeri aşağıya gelecek şekilde ,yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

  • Fırından çıktıktan sonra strudeli pudra şekeri ile süsleyin .

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails