27 Ekim 2018 Cumartesi

Sonbahar Kurabiyesi

















Pastırma yazı dedikleri bu olsa gerek ,pırıl pırıl güneş altında sonbaharı hissetmek. Ve sonbaharı hissetmek tatlarlada mümkün.Elma ,bal kabağı ,kakule ,tarçın ,salep, boza ...Bunların kokuları tatları hepsi bana kışın öncüsü sonbaharı ve tabiki kışı hatırlatır.
Bu kurabiyede de tarçın ,zencefil ,muskat ve kakuleyi ağırlıklı olarak kullandım.Sıcak bir süt yada kahve yanına vazgeçilmeziniz olabilir.












Sonbahar Kurabiyesi





Malzemeler ;


. 225 gr. tereyağ oda ısısında

. 125 gr.pudra şekeri

. 1 adet yumurta

. 1 paket kabartma tozu ve vanilya

. 1 çay kaşığı dolusunca toz zencefil ,muskat ,kakule ,tarçın karışımı(hepsi bir arada sadece 1 çay kaşığı olmalı)

. 1 çay bardağı ceviz kırığı (ince çekilmiş)

. 3 su bardağı un




Yapılışı ;


. Oda ısısındaki tereyağ yumurta ve pudra şekerini birlikte hamur çırpma uçlarıyla çırpın veya iyice yoğurun .Kalan malzemeleri de ekleyip özlü bir hamur yapın ,hamuru ikiye ayırıp rulo şekli verip sürece sarın. Buzlukta yarım saat kadar bekletin .Bir parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye dizin .Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. İyice soğuyunca tepsiden alın .



Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails