22 Mayıs 2018 Salı

Çilekli Pasta


















Merhaba herkese

Bahar en sevdiğim mevsim ama baharın bize sunduklarını daha çok seviyorum .Mesela bugünkü yazımdanda anlaşılacağı gibi bahar demek çilek demek biryerde benim için :) Pastasını reçelini yapıp her yeri çilek koksun istiyorum.

Bu tarif çok basit olmasının yanı sıra çokta hafif .Pastayı mevsiminde hangi meyveyi seviyorsanız onlarlada deneyebilirsiniz.Çocuklar bayılıyor , yapın minikleri sevindirin :)

















Çilekli Pasta






Malzemeler ;



Kek için ;


Malzemeler ;


. 4 adet yumurta

. 200 gr.toz şeker

. 200 gr.un

. 4 yemek kaşığı su

. yarım paket kabartma tozu

. 1 paket vanilya



Kreması için ;

. 1 kutu sıvı krema

. 1 paket krem şanti

. 2 yemek kaşığı labne peyniri

ve en üstüne çilek ve tart jölesi








Yapılışı ;




. Yumurtaları aklarından ayırıp , minik şekerle akları iyice çırpın .Kabaran yumurta aklarını bir kenarda bekletin. Şekerin tamamıyla yumurta sarılarını iyice çırpın ,suyu ekleyin .Unu ve kabartma tozunu ekleyip düşük kademede mikserle çırpın.En son yumurta aklarını spatula yardımı ile ekleyip sönmelerine izin vermeden alt üst ederek karıştırın .Çember kaba yağlı kağıt serip hamuru kaba boşaltın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin. Fırından çıkan keki iyice soğutun .


. Bu arada soğuk Sıvı krema,krem şanti ve labne peynirini iyice çırpın . Çilekleri dilimleyin . Soğumuş keki meyve suyu ile ıslatın yada süt ile de ıslatabilirsiniz (birkaç kaşık) Keki servis tabağına alıp kelepçeli çemberi yerleştirin ve kapatın .Üzerine kremayı dökün yarım saat buzdolabında bekletin .Ve dilimlenmiş çilekleri yerleştirin .Üzerine jöleyi tarifine göre hazırlayıp meyvelerin üzerine dökün .Buzdolabında en az bir saat kadar bekletin .Bu gibi tatlıları yaparken bir gece önceden yapmanızda fayda var .




Afiyet olsun .







Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails