22 Aralık 2013 Pazar

Cheescake










Bu seferki cheescake bambaşka ,herzaman yaptığımdan farklı.Hamur kısmı sadece bisküviden oluşuyor.Biraz daha kolay oldu bu sebepten.Geçen günlerde yayınladığım kahvaltı sofram için yapmıştım.Kolay ve lezzetli bir tarif.Hafta sonları kahvaltılarınız için çok nefis olacağına eminim.İyi pazarlar olsun...








Cheescake




Malzemeler ;


Tabanı için


. 2 paket Burçak bisküvi

. 100 gr.erimiş tereyağ



Dolgu malzemesi için ;


. 400 gr.labne peynir

. 3 adet yumurta

. 500 gr.süzme yoğurt

. 200 ml.krema

. 180 gr. toz şeker

. 1 adet limon kabuğu rendesi

. 1 çorba kaşığı(tepeleme) nişasta

. 1 çorba (tepeleme) kaşığı un

. 1 paket vanilya




Yapılışı ;



. Tabanı için gerekli olan bisküvileri rondoda çekin.Erimiş tereyağ ile karıştırın.Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin.Bisküvili karışımı tabana yayın.
. Yumurtaları sarılarından ayırın ve beyazlarını minicik bir tuzla kar gibi olana kadar çırpın ve buzdolabında bekletin.Labne peyniri büyük karıştırma kabına alın.İyice çırpın üzerine süzme yoğurt ,krema ,şekeri tek tek ekleyip iyice çırpın.Yumurta sarılarını teker teker ekleyin ve çırpmaya devam edin.Nişasta un ve vanilyayı da ekleyip düşük ayarda çırpın.Buzdolabından yumurta aklarını çıkarın ve karışıma yavaşça ekleyin ve spatula ile karıştırın.Kelepçeli kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında bir buçuk saat kadar pişirin.Fırınından hemen çıkarmayın yarım saat kadar da orada dinlensin.Bir gece buzdolabında bekletin.


Üzerine sos dilediğiniz şekilde yapabilirsiniz.Ben evde olan vişnelerden yaptım.Çekirdekleri çıkarılmış vişneleri rondo da çektim ve tencereye aldım.1 çay bardağı şeker ,1-2 yemek kaşığı nişasta ve yarım çay bardağından biraz fazla su ekledim ve karştırarak pişirdim.Ilınmasını bekledim ve cheescake üzerine gezdirdim.Bir gece buzdolabında misafir ettim sonrasında afiyetle yedik .



Afiyet olsun.












2 yorum:

Unknown dedi ki...

Seda'cim, simdi yaptim. Buzdolabinda bekleme kismi toplamda 2 gece mi? Orayi anlamadim! Pisti bekletiyoruz, uzerinin sosunu yaptik yine mi 1 gece daha bekletiyoruz?

LEZZETİKRAM dedi ki...

Gulguncum pisirip sogutuyoruz ve bir gece bekletiyoruz,servis etmeden oncede sosunu üzerine dokup servise sunuyoruz :-)afiyet olsun

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails