20 Eylül 2013 Cuma

Okul Poğaçası









Okul Poğaçası dedim çünkü artık beslenme telaşı bizde de başladı.Beslenme çantasına ne koysam ucundan kıyısından geri geliyor ancak bu poğaça gelmedi.Üstelik arkadaşlarıylada paylaşılmış.e güzel :) Tarifi bir kenara yazmışım ancak nereden bulduğumu not etmemişim. Yaparken biraz tereddüt ettim ancak puf puf poğaçalar olunca tarifi hemen bloga yazmak üzere kaydettim. Ekmek makinesinde yoğurup mayaladım.Siz dilerseniz elde de yapabilirsiniz sadece ölçü kısmında şeker kaşığı ile verdiğim ölçüleri tatlı kaşığı olarak değiştirmelisiniz. Makinede yaparkende makinenin kaşığını kullanmalısınız. Güzel haftasonlarımız olsun :)







Okul Poğaçası

Malzemeler ;

. 1 su bardağı ılık süt
. 1/4 su bardağı su
. 1/4 su bardağı sıvıyağ
. 1 çorba kaşığı sirke
. 1 çay kaşığı tuz
. 2 çorba kaşığı toz şeker
. 4 su bardağı un
. 1 çay kaşığı instant maya

Arasına ;

. yeteri kadar zeytin ve ezilmiş peynir

üzeri için ;

. 1 adet yumurta sarısı


Yapılışı ;


. Eğer ekmek makinesinde yapıyorsanız tüm malzemeleri yazdığım sıraya göre koyun ve kabaran(mayalı)hamur programını -1,5 saat -seçmelisiniz.Önce sıvılar sonra kuru malzemeler ve en son kuru maya konmalı .Arada hamuru kontrol edin ki su veya un katmak gerekirse müdahale edebilesiniz.Eğer elde yapacaksanız un ,instant maya, tuz,toz şekeri yoğurma kabında karıştırın.Ortasını havuz gibi açıp sıvı malzemeleri ekleyin ve özlü bir hamur yapın ve mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamurdan parçalar koparıp elinizle açın ve ortasına ister zeytin ister peynir koyup yarım daire şeklinde kapayın.Yağlanmış tepsiye dizin(minik parçalar kopardım 15 adet çıktı). Üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

ellerinize sağlık:)takipçinizim bende beklerim http://birfiskelezzet.blogspot.com/ sevgilerimle:)

Pembe Tatlar dedi ki...

Bu tarifi bende çok sık yapıyorum gerçekten hem geç bayatlıyor hemde çok nefis... Bende sirkeli mayalı poğaça diye not almışım :)
Ellerine sağlık..

Sevil Şahin dedi ki...

gercekten çok lezzetli olmuş cnm
Artık sezonu açtık okula yapılan beslenme menüleri ile :)

Adsız dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ ellerınıze sağlık.cok güzel gorunuyor.sayfama eklıyorum tarıflerınızın takıpcısıym.sevgılerımı bırakıyorum.

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails