2 Kasım 2011 Çarşamba

Portakallı Kurabiye














Hafta sonu evimizin neşe kaynağı hastaydı.Baleye gidemedi,gezmelere de gidemeyince evde pek sıkıldı minik Prenses:) bende onu eğlendirmek için kurabiye yapmanın iyi fikir olduğunu düşündüm.Kalıplarla kesme aşamasında çok eğlendi.Dün biraz daha iyi olunca dışarı çıktık .Sokaktaki kediyi ,köpeği,kuşu yakınında yakalamasın Miniş ,yakalar sıkı sıkı sarar onları ta ki onlar ilgiden bunalana kadar .Çok istedim bende eve bir kedi köpek alayım lakin ben evde dökülen saçımı görmeye tahammül edemem.Tabi Minişinde minik bir arkadaşı olsun çok istiyorduk ki bizimki su kaplumbağalarına tutuldu dün.Küçük bir arkadaşı var şimdi adını hemen oracıkta koydu ,''Pembiş'' :)) Şimdi onunla yatıyor onunla kalkıyor onunla yemek yiyor ,olan biteni hep ona anlatıyor .Dışarı çıkmamız gerektiğinde Pembişin evde yalnız kalmasına çok üzülüyor :) koşa koşa evimize geri dönüyoruz :) Şimdilerde böyleyiz :)








Portakallı Kurabiye


Malzemeler ;


. 2 adet yumurta
. 1 su bardağı tozşeker
. 2 çorba kaşığı yoğurt
. 125 gr.tereyağ (oda sıcaklığında)
. 1 adet portakal kabuğu rendesi
. 1 paket kabartma tozu
. 4-4,5 su bardağı un

. üzerine tozşeker



Yapılışı ;


. Yumurtaları ve tozşekeri çırpma teliyle çırpın.Rendelenmiş portakal kabuğu ve diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun.Hamuru merdaneyle ince bir hamur şeklinde açın ve şekilli kalıplarla kesin.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerine toz şeker serpin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.


Afiyet olsun :)

16 yorum:

Unknown dedi ki...

Sedacım ben de bir kuş almak istiyorum ama benim de bebemin hayvan tüyüne alerjisi olduğu için yapamıyorum ama bizimde bir su kaplumbağamız var evde.Minişime çok geçmiş olsun.

orece dedi ki...

Çok geçmiş olsun prensesine canım. Kurabiyelerin kokusuda izmire kadar geldi ellerine sağlık...

LeylaK dedi ki...

2 kez portakallı kurabiye denemem oldu, çok kötü oldu :))))) sonra 3. de başarıyı yakaladım şahane oldu. tavsiyem ,üzerine çikolata sosu ;) ellerine sağlık.

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler..

lezzet-i mekan dedi ki...

Öncelikle çok geçmiş olsun. bir an önce toparlanır inşallah. Evde kuş beslemeyi hiç tavsiye etmiyorum. kuş yemi ve tüyü çok pislik yapıyor, ayrıca insan sürekli kafeste görünce üzülüyor mecburen uçması için biraz serbest bırakınca anında pisliyor, peşinden ıslak mendille takip ediyoruz. eşim çocuklara sürpriz yapıp almış ama pişman olduk yani. evde balık yada kaplumbaga beslemek belki biraz daha makul olabilir.
kurabiyelerde mis gibi görünüyor, gelde yeme bu minik ellerden çıkan kurabiyeyi, ellerinize sağlık. iyi geceler dilerim sevgiler.

Pembe Tatlar dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun ...


Ellerine sağlık kurabişler nefis gözüküyor:)

Sevil Şahin dedi ki...

ay ay kıyamam ben o prensese çok geçmiş olsun umarım çabucacık atlatır.
Sedacım ben evde asla köpek yada kedi besleyemem bana göre degil zaten onların kıllarından bir çok alerji ve hasalık olabiliyor en iyisi su kaplumbası yada balık bence :)
demek kuzunun artık minik bir arkadaşı var ona herşeyi anlatıyor allahım bu çocuklar ne kadar zeki olmaya başladı. Sedacım sanırım kendine kardeş istiyor kızın arkadaştan kastı bu olabilir mi :)

LEZZETİKRAM dedi ki...

Ececim teşekkür ederim


Leylacım tavsiyene kulak vereceğim birdahakine :) teşekkürler ,

Serpilcim teşekkür ederim :) ,


Sevilcim gerçektende çok zekiler şimdikiler ;) ,evet canım sürekli bir kardeşten bahsedip duruyor :)) haklısın :)

LEZZETİKRAM dedi ki...

evet Gülerim en iyisi bu küçük arkadaşlar galiba ,teşekkür ederim canım :)

mutfagabuyrun dedi ki...

portakallı her lezzeti severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Aycan dedi ki...

Kurabiyeler nefis görünüyor canım.Ellerne sağlık.

Tümay Öztürk dedi ki...

Öncelikle kurabiyelerinin kokusu buraya kadar geldi walla ellerine sağlık canım:) Prensesin arkadaşına gelince bizimde kaplumbağamız vardı şimdi kocaman oldu artık kızkardeşim bakıyor. Gerçekten yıllar geçitkçe arkadaş gibi oluyorlar konuşmaları gerekmiyor. Benimde küçükken hayali bir arkadaşım vardı biliyor musun adı da Tommy idi. :)

Unknown dedi ki...

Bu kurabıyeler çok guzel gorunuyorlar,ellerıne saglık.cocuklar kurabıyelere bayılıyorlar ve tabı ev hayvanlarınada pembişle güzel günler diliyorum.

Nehir Butik Pasta dedi ki...

o minişi öpüyorum yanaklarından:)bir an önce iyileşsin inşallah
portakal mevsimi geldi artık bol bol kullanırız birlikte kurabiye yapma fikri çok güzel oluyor çocuklar çok eğleniyor
ellerinize sağlık
öpücükler size:))

Öznur dedi ki...

Ellerinize sağlık kurabiyeler nefis olmuş bende oğluşumla kurabiye yapacağım sevgiler.. Tarifkolik..

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Öncelikle çok geçmiş olsun.
Benim kızımda 8.sınıfa giderken su kaplumbağasına heveslendi ve aldık.
Şu anda kaplumbağamız 5 yaşında, ilk yıllarda tatillerde bir yerlere emanet bırakıyorduk, 2 yıldır bizimle birlikte gidip, geliyor.
Tek sıkıntımız akvaryum temizliği, güzel bir filtre ile sorun olmuyor ama filtre iyi değilse ve düşük güçteyse akvaryum çok çabuk kirleniyor.
bu arada;
Tebrik için geç kaldım biliyorum ama sağlıklı ve huzurlu daha nice bayramlara...

Mutfak Havlusu dedi ki...

mahalle arasında olan fırın kurabiyeleri gibi olmuşlar,çok severim onları!
ellerinize sağlık.

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails