5 Ağustos 2011 Cuma

Bulgurlu ve Kıymalı Taze Fasülye








Yazlığa geçtik geçeli tüm sebzeleri meyveleri bahçeden yiyoruz.Dün yakın bir köye gittik ve bahçeden kendi ellerimizle topladık bu taze fasülyeleri.Fasülyeye koyduğum domatesleri de tabi... Miniş tabiri caizse kendi kaybetti diyebilirim bahçedeyken.Sonrasında günlük sütümüzü ve yumurtamızı almaya gittik :)) Miniş inekleri tavukları gördükçe mutluluktan havalar uçuyor tabiki :)
Fasülyelerin yan kılçıklarını almadan pişirdim sadece uçlarını temizledim ve yıkadım.Mis gibi çıtır çıtır tazeciklerdi :) Kıymalı fasülye yaparken bulgur koyarım ,daha lezzetli, herşeyden ötesi çok sağlıklı oluyor.Bunu da annemden öğrenmiş ona da bu tarif, rahmetli babaannemden kalmış :))








Bulgurlu ve Kıymalı Taze Fasülye


. 2 kg.taze fasülye
. 2 adet orta boy soğan
. 4-5 adet iri domates
. 250 gr.kıyma
. 2-3 çorba kaşığı bulgur
. yarım çay bardağı sıvı yağ
. tuz



Yapılışı ;

. Taze fasülyeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra süzün.Soğanları yemeklik doğrayın.Tencerede sıvıyağ ile birlikte pembeleştirin.Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.Kabukları soyulmuş domatesleri küp küp doğrayın ve tencereye ekleyip kavurun.Fasülyeleri ve yıkanmış bulguru ve tuzu ekleyin.Sadece 1 çay bardağı su ekledim gerekirse siz daha fazla ekleyebilirsiniz.Kısık ateşte pişirin.



Afiyet olsun.

13 yorum:

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Küçük hanımın doğayla, taze sebze ve meyveyle bir arada olması ne güzel. Anın tadını çıkarın valla. Fasulye tarifini de çok beğendim. Bulgur koymak hoş bir fikir. Eline sağlık.

reyhane dedi ki...

Mrb,bulgur pilavı ile fasulyeyi bir arada yemeyi severim,eminim senin yaptığın şekliyle de güzeldir,deneyeceğim..

Ada Deniz dedi ki...

Ne şanslısın. Ben bu yıl pazardan aldığım fasülyelerde iki kez hezimete uğradım. Resmen kimi pişti kimi pişmedi. İlk kez başıma geliyor bu olay. Tazecik fasülyeler nasıl pişmez....

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

yesil fasulyenin bulgurlusunuda hic yapmamistim cok guzel olmustur eminim, zaten fasulyeyi cok severim bulgur vazgecilmezim ikisi bi araya gelince harika olmustur hele bide ozel koy fasulyesi elle toplanip taze taze pistiyse mis gibi olur ellerinize saglik.

Unknown dedi ki...

taze fasulyeyi hiç böyle denememiştim.ellerine sağlık.sevgiler.iyi tatiller...

mutfagabuyrun dedi ki...

fasulyeye bulgur atmak hiç aklıma gelmemişti ama görüntü çok güzel canım.eminim lezzetide öyledir.ellerine sağlık.öpüyorum.

BURÇİN dedi ki...

Seda'cim, ellerine saglik cnm. Yaz hic bitmese keske.

Unknown dedi ki...

çok zevkli olsa gerek elinle toplayıp pişirmek ellerine sağlık hayırlı ramazanlar

Öznur dedi ki...

Merhaba canım nefis bir tarif bu iftar sofrasına çok yakışır ellerine sağlık, hayırlı ramazanlar.. Tarifkolik

Unknown dedi ki...

imrendim valla.bahçeden toplamak benim için hayal galiba.ellerine saglık.

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık canım fasulyeyyi kıymalı ve bulgurlu hiç denemedim.Güzel bir seçenek denemek lazım sevgiler...

Birsel ve İrem dedi ki...

Annem fasulyeli bulgur pilavı yapardı, severek yerdik. Hiç duymadım ama kuşaktan kuşağa aktarıldığına göre bulgurlu fasulye de nefistir. ellerinize sağlık, denemek isterim.
Sevgiler.

lezzettabağı dedi ki...

Yeşil fasulyeyi bulgurla ve kıyma ile bir arada ilk defa sende duydum, herşeyden önce çok sağlıklı olmuş. genelde ben yemeklerde kabak dolması hariç hiç kıyma kullanamıyorum sevmiyoruz. bunu bebek için yapabilirim sonrasında rondoda parçalayıp yedirebiliriz. sevgiyle kal.

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails