Son bir haftadır düzenli olarak evde bulunamadığımdan mutfağımdan da uzak kaldım .Tabi güzel tatlarada .Güzel mi güzel bir tarif vereceğim size bu akşam.Şimdiden afiyet olsun.
Frigo Buz
Malzemeler ;
- 1 litre süt
- 1 çorba kaşığı (tepeleme)mısır nişastası
- 1 çorba kaşığı (tepeleme)un
- 1 çorba kaşığı (tepeleme)pirinç unu
- 1 çorba kaşığı (tepeleme) kakao
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 2,5-3 çorba kaşığı margarin
Yapılışı ;
- Mısır nişastası ,pirinç unu ,kakao ,toz şekeri ve unu bir tencereye koyup kaşıkla karıştırın.Çırpma teli yardımıyla karıştırarak sütü ilave edin ve yumurtayı kırın.
- Tencereyi ocağa koyun ve çırpma teliyle sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Sıcaklığı geçmeden margarini ilave edin ve eriyene kadar karıştırın.
- Dikdörtgen bir borcamı sudan geçirerek heryerini ıslatın ve kalan suyu süzün.Borcama muhallebiyi yukardan doğru dökün.Soğuması için bir kenarda bekletin.
- Oda sıcaklığına gelince buzluğa koyun ve 1-1,5 saat kadar soğutun.Çıkarıp dilimleyin ve eritmeden servis yapın.
- Üzerini hindistan cevizi ve file yeşil fıstıkla süsleyebilirsiniz.
12 yorum:
bende yapıyorum ve bizimkiler bayılarak yiyiyorlar.ellerine saglık.
MÜTHİŞ İŞTAH AÇICI...HARİKA GÖRÜNÜYOR...ELLERİNE SAĞLIK TATLIM.....
Canım harika olmuş.
Tam benlik
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Wawwww ellerine sağlık canım...
Sedacım bu nee yemede yanında yat olmuş.Ellerine sağlık canım.Sevgiler bıraktım:)
SEDA HANIM ELLERİNİZE SAĞLIK YAZ AYLARINDA BENDE ÇOK YAPIYORUM FRİGO:)) CANIM İSTEMEDİ DEĞİL HANİ:))
Un, nisasta ve pirinc unu uclusu cok ilginc! Ellerine saglik, tam benlik:)
Tarif de görüntü de muhteşem!
Çok imrendirici olmuş canım..Eminim hiç kimse buna hayır diyemez..Ellerine sağlık..Öpüyorum ve sevgilerimi gönderiyorum..
Canım ellerine sağlık harika görünüyor.Eskiden
en büyük keyfim sinemalarda alaska-frigo yemek
ti sanırım buzlukta donarsa aynısı olur:))Koca
man öptüm...
Ellerıne sağlık nefis görünüyor..
Sevgilerle...
Ellerine saglik canim nefis görünüyor.
Yorum Gönder