23 Şubat 2010 Salı

Sebzeli Kuzu Gerdan Haşlama




















Bu tarifi sevgili www.birseninmutfagi.com arkadaşımızın '' Davet Yemekleri '' etkinliğine
gönderiyorum.Bu güzel etkinliğinde kendisine başarılar diliyorum.

Sebzeli Kuzu Gerdan Haşlama

Malzemeler ;
  • 4 adet kuzu gerdan
  • 2 adet orta boy kereviz
  • 2 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı kimyon
  • tuz
  • 1-2 adet defne yaprağı

Yapılışı ;

  • Kuzu gerdanları iyice yıkadıktan sonra tenceye defne yaprağıyla beraber koyup üzerine haşlamak için yeterli miktarda su ekleyin ve biraz diri olacak şekilde haşlayın.
  • Havuç ,patatas ve kerevizlerin kabuklarını soyduktan sonra iri küpler halinde doğrayıp etlerin içine koyun .Soğanı yemeklik doğrayıp haşlamaya ekleyin.Baharatlarını ve tuzunu da koyup etleri ve sebzeleri iyice pişirin.Eğer suyunu çekerse bir miktar kaynamış su ilave edebilirsiniz.
  • Kerevizlerin saplarındaki yapraklarını atmayın iyice yıkadıktan sonra ince ince doğrayın ve servis ederken üzerine serpiştirin.

Afiyet olsun .

5 yorum:

NarincE dedi ki...

Çokları sevmez kuzu etini, benim problemim yoktur kendileriyle. Ellerinize sağlık.

Eylem dedi ki...

davet sofraları için güzel bir seçenek.ellerine saglık.

derya dedi ki...

Canım ellerine sağlık gerçekten davet yemeği ko
caman öpüyorum...

Gönül dedi ki...

epeydir yapmıyordum pek severim suyunada limon sıkar öyle yerim:))) ellerine sağlık hayatım nefis görünüyor...sevgilerimle

kalpkurabiye dedi ki...

anne ve babmın en sevdiği yemek türü haşlama et:)) ellerinize sağlık:) güzel görünüyor..

Sayfalar

Related Posts with Thumbnails