23 Ocak 2010 Cumartesi

Cevizli Köy Ekmeği








Dün gece geç saatlerde ,bu güzel karlı cumartesi sabahı için hazırladığım cevizli köy ekmeği...Bütün ev bu mis gibi ekmeğin kokusuyla doldu.










Cevizli Köy Ekmeği

Malzemeler ;
  • 500 gr.lık Söke Köy Ekmeği Un Karışımı
  • 1 paket instant maya
  • 310 ml ılık su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı dolusunca ceviz içi

Yapılışı ;

  • Derince bir kaba un karışımını ,instant mayayı ve dövülmüş ceviz içlerini koyup karıştırın.Ilık su ve yağınıda ilave edip özlü hamur haline gelene kadar yoğurun.
  • Yağlanmış kelepçeli kalıbına hamuru yerleştirin ve sıcak bir ortamda üzeri örtülü olarak mayalandırın.Hamur iki katı olunca önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında 10 dakika kadar pişirin .Daha sonra fırını 210 dereceye getirip üzeri kızarana kadar pişirin.Ekmeği kalıptan çıkarıp tel ızgara üzerinde üzeri örtülü olarak soğutun.

Afiyet olsun.

4 yorum:

susamcorekotuFeriha dedi ki...

NE GÜZEL EV YAPIMI HEMDE CEVİZLİ SÜPERSİN SEDACIM SEVGİLERİMLE

Unknown dedi ki...

Sedacım ellerine sağlık sıcakken yemesi harika olu
yor mutlu pazarlar çok öpüyorum...

gülay mutfakta dedi ki...

sedacım ellerine sağlık.. harika görünüyor..şimdi olsa da yesem:)
sevgiler..

Zehra Gürgen dedi ki...

Seda'cım ne zamandır evde ekmek yapmıyorum.Şimdi nasılda canım çekti .. kokusu, lezzeti dokusu bambaşka

ellerine sağlık canım

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails