7 Ocak 2010 Perşembe

Milföylü Pasta










Çıtır çıtır, yemesi eğlenceli bir pasta .Eskiden pastaneden alırdık ,bugün aklıma düştü tadı.Hemen mutfakta aldım soluğu :)









Milföylü Pasta

Malzemeler ;
  • 6 adet milföy hamuru

Kreması ;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta

Üzeri için ;

  • Pudra şekeri

Yapılışı ;

  • Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp biraz yumuşamasını sağlayın.İkişerli üst üste dizin ve uzunlamasına merdaneyle açın.Boylarını uzatın.Fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.Pişen milföyleri bir kenarda soğutun.
  • Bu arada krema malzemelerinin vanilya hariç hepsini bir tencereye koyup krema kıvamına gelene kadar ocakta pişirin.İnmesine yakın vanilyayı koyun ve bir kenera alıp soğutun.
  • Soğumuş milföy hamurundan ilkini alıp üzerine soğumuş kremadan sürün ve diğer milföy parçasını yerleştirin.Yine hamurun üzerine krema sürün ve en üste son kalan hamuru yerleştirip dilimlere bölün.Üstlerine bol pudra şekeri serpip servis tabağına alın.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Gece vakti canim cekti:) Goruntu enfes!!

Adsız dedi ki...

Mmmm, görüntü ne kadar sahane... Ellerine saglik canim.

gülay mutfakta dedi ki...

canım ellerine sağlık harika görünüyor eminim tadı da öyledir..
sevgiler...

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails