16 Mart 2017 Perşembe

Granola Bar






















Tam bahar geldi derken yine koca bir hafta soğuk ve yağışlı geçti.Ancak bu hiçbir şekilde yaza daha sağlıklı ,daha taze ve yenilenmiş girmemize engel değil :) Minik ara atıştırmalıkları için hatta bazen sütle beraber hızlandırılmış sabah kahvaltısı bile olarak yediğim granola bar tarifini paylaşmak istiyorum.Ağzı kapaklı cam kavanozda muhafaza ederseniz tazeliğinden hiç ödün vermiyor :) Benim kızlar pek seviyor ,minikler içinde sağlıklı bir kaçamak olabilir :)














Granola Bar




Malzemeler ;



. 2 su bardağı yulaf ezmesi

. yarım su bardağından bir parmak eksik bal

. yarım su bardağından bir parmak eksik pekmez

. 1 çorba kaşığı tereyağ

. 1 çay kaşığı vanilya

. 1 adet limon kabuğu

. 1 tatlı kaşığı tarçın

. 1 çorba kaşığı hindistan cevizi

. 1 çay bardağı kuru üzüm

. 1 çay bardağı cranberry

. yarım çay bardağı dut kurusu

. yarım çay bardağı yer fıstığı

. 1 çay bardağı çekirdek içi




Yapılışı ;


. Öncelikle fırın tepsisine yağlı kağıt serip yulafı üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika fırınlayın.Bu sırada sos tenceresine bal, pekmez , tereyağ, limon kabuğu rendesi , tarçın , vanilyayı koyun ve kısık ateşte tereyağ eriyene kadar karıştırın ve ocağı kapatın .Fırından yulafı çıkarıp derince bir kaba koyun .Üzerine çekirdek içi, kuru dut ve üzüm , hindistan cevizi, cranberry , bıçakla iri kıydığınız yerfıstığını koyup ballı karışımıda üzerine dökün.İyice karıştırın yağlı kağıt serili kare veya dikdörtgen bir fırın kabına 1 -1,5 cm olacak şekilde düzelterek dökün.Geniş düz bir spatula yardımıyla iyice bastırarak birbirine yapışmasını ve düzgünce olmasını sağlayın.200 derecede 15 -20 dakika pişirin.Fırından çıkınca iyice soğuduktan sonra iki parmak kalınlığında dilimler halinde büyük bir bıçak yardımı ile kesin.Cam kapaklı bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz.






benden minik notlar ;

. limon kabuğu yerine portakal da olabilir

. kuru malzemeler tamamen size kalmış kuru kayısı incir kuru elma gibi malzemeler de kullanabilirsiniz

. sıvı vanilya ve çubuk vanilya harika oluyor

. tereyağ yerine hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz.

. fıstık yerine badem, fındık, ceviz, yeşil fıstıkta kullanabilirsiniz.

. en önemlisi fırın kabına yaydıktan sonra üzerine iyice bastırmanız gerektiği



afiyet olsun










Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails