11 Mart 2017 Cumartesi

Brownie


















Bol çikolatalı ,içi nemli ,dışı fındık kaplı - kokusundan bahsetmiyorum bile - bir brownie ile pazar kahvenizi içmek istemez miydiz? O zaman çıkarın yumurtaları dolaptan ,siz tarifi not edene kadar ısınmalılar çünkü. ;) Harika bir hafta sonu geçirmeniz ümidiyle tarife geçelim :)













Brownie


Malzemeler ;


. 300 gr. bitter çikolata
. 5 adet yumurta
. 150 gr. esmer şeker
. 250 gr.tereyağ
. 150 gr.un
. 1 silme çay kaşığı karbonat
. 1 paket vanilya
. 1 su bardağı iri kırılmış ceviz veya fındık içi





Yapılışı ;


. Tereyağ ve bitter çikolatayı büyük bir kaba koyup beraber benmari(tencereye su koyup üzerine çikolatalı kabı yerleştirin)usulü eritin.Şekeri koyup çırpma teli ile şeker eriyene kadar karıştırın. Yumurtaları tek tek ekleyin . Vanilya ve karbonatı ekleyip iyice karıştırın.Fırın kabını yağlayıp unlayın.En fazla 1,5 parmak yüksekliğinde olacak bir kaba hamuru dökün.Üzerine ceviz veya fındıkları serpin ve önceden 190 derecede ısıtılmış fırına koyup fırını 170 dereceye indirin.Yaklaşık 40 dakikada pişiyor ancak siz kürdan testi yapmayı ihmal etmeyin.





Afiyet olsun .








Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails