8 Temmuz 2013 Pazartesi

Izgara Köfte







Yaz aylarında ızgaradan vazgeçemiyor insan.Hafta sonlarında piknik yerleri, parklar ,bahçeler , ızgarasını alıp yazın tadını çıkaranlarla dolup taşıyor.Yazlıktada benim için en kolay yemek çeşidi.Yanına nefis bir salata ve zeytinyağlılar eşliğinde ızgara köfteyi zenginleştirmek mümkün.Çok sayıda ızgara köfte tarifi denedim ve içlerinde en güzel pişen en lezzetli olanı bu tarifle buldum.Öncelikle kasabınızdan kıymayı alırken kebaplık kıyma almaya özen gösterin(biraz daha yağlı olduğundan ızgarada kurumuyor).Bir kilo kıyma için koyduğum diğer malzemelerse ; 100 gr.galeta unu ,2 yumurta ,1 soğan rendesinin suyu ,3-4 diş ince kıyılmış sarımsak ,tuz,karabiber,pul biber ,kimyon,kekik (baharatlarla tatlandırma ölçüsü ise size kalmış),biraz da ince kıyılmış maydanoz.
Hayırlı ramazanlar hepimize

Afiyet olsun.

1 yorum:

Turuncu Tatlar dedi ki...

ellerine sağlık canım çok iştah açıcı gözüküyor bu arada seni takibe aldım canım bende beklerim;) sevgiler..

Sayfalar

Related Posts with Thumbnails