27 Temmuz 2013 Cumartesi

Sebze Graten








Bir iki tane dolapta kalmış kabak vardı ,mücver yapmak istedim ancak kabaklar yeterli gelmeyecekti.Kabaklara ,iki küçük patates ,iki avuç bezelye ,yedi sekiz adet taze fasülye ,dört beş sivri biber ekledim.Hepsinin temizleme ve ayıklama işlemlerini bitirdikten sonra küçük parçalara böldüm.Biraz sıvı yağ konmuş tavada tüm sebzeleri soteledim ,tuz ve karabiberle tatlandırdım.Onlar bir tarafta sotelenirken beşamel sos hazırladım.İki çorba kaşığı kadar tereyağını tencerede erittikten sonra iki kaşık kadar un koyup kavurdum.Üzerine sütü ekleyip sos kıvamına gelene kadar karıştırdım.Tuz ve karabiberle tatlandırdım.Sotelenen sebzeleri fırın kabına alıp üzerine beşamel sosu koyup kaşar rendeledim.Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirdim.Et yemeklerinin yanına harika oluyor ,afiyet olsun.

2 yorum:

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Ellerine sağlık hem dolap temizlenmiş hem de leziz bir yemek çıkmış ortaya :)

Mürvet Yılmaz dedi ki...

Ellerinize sağlık, güzel bir salata olmuş.İyi bayramlar..:)

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails