19 Aralık 2017 Salı

Düğün Çorbası

















Çok soğuk aralık gününden sıcacık bir merhaba herkese :) Bu çorbayı içipte ısınmamak mümkün mü, değilmi ?İçimizi ısıtacak , sağlık deposu çorbalar yapma zamanıdır . Biraz hazırlığı olduğundan zahmetli gibi gelsede aslında çok basit bir çorba.
Sadece önceden hazır etmeniz gereken kısım et ve kemik suyu .En güzel et suyunuda gerdan kısmından elde ediyoruz .Hem haşlanmış gerdanın etini kullanıyor hemde suyu çok lezzetli oluyor. O zaman kısaca etli kemik suyunu yazayım :

. 3 gerdan etini bir soğan ,bir adet kereviz ,havuç patates pırasa bir iki defne yaprağı,yarım demet maydanoz , birkaç tane karabiber ,biraz tuz ,biraz kimyon koyarak düdüklü tencerede 2 saat kadar pişirin .Etler kemikten ayrılana kadar pişmesini sağlayın .Et suyunu ince bir süzgeçten geçirerek süzün . Etleri kemiklerinden ayırın ve minik minik didikleyin. Hazırlanan etleri ve suyunu bir kenarda bekletin.














Düğün Çorbası







Malzemeler ;


. 5 - 6 bardak kadar et suyu

. 2 yemek kaşığı un

. 3 yemek kaşığı tereyağ

. gerekli olursa su

. tuz

terbiyesi için ;

. 1 adet yumurta sarısı

. 2 çorba kaşığı (tepeleme) yoğurt

. yarım limon suyu





Yapılışı ;

. Tencereye tereyağını koyup eritin unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar minicik kavurun . Üzerine soğumuş et suyunu sürekli tel çırpıcıyla karıştırarak ilave edin ve kaynamaya bırakın (koyu olursa burada su ilave edebilirsiniz). Haşlanmış ve didiklemiş olduğunuz gerdan etlerini ekleyin kaynayınca altını kısın ve terbiyesi için gerekli olan 1 adet yumurta sarısını yoğurt ve limon suyunu bir kaseye koyup çırpın ve çorbanın suyundan yarım kepçe alarak terbiyeye ekleyip karıştırın.Hazır olan terbiyeyi tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak çorbaya ilave edin Bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatın .Üzerine isterseniz salçalı pul biberli sos yapabilirsiniz ve servis yaparken dökebilirsiniz.









Afiyet olsun .

1 yorum:

Unknown dedi ki...

En sevdiğim çorbalardan biridir. Ellerinize sağlık.

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails