15 Aralık 2017 Cuma

Fındıklı Kurabiye



















Hediye vermeyi seviyorsanız minik kutulara bu güzelim kurabiyelerden yapın ve sevdiklerinize verin.Beslenme çantalarına koyun,iş yerinizdeki arkadaşlarınıza yapın ,çayınızın kahvenizin yanına muhakkak yapın :) Çocuklar eve gelmeden yapınki evde miss kurabiye kokusuyla karşılansınlar ,yada hafta sonu yapın ki anne - çocuk etkinliği diyebilesiniz. Bir kurabiye demeyin bir sürü anlam yükleyebilirisiniz işte ...bendeki durumu budur bir kurabiye deyip geçmeyin :)













Fındıklı Kurabiye







Malzemeler ;



. 250 gr. tereyağ (oda ısısı)

. 1 su bardağı pudra şekeri

. 2 adet yumurta (birinin sarısını ayırın )

. 3 ,3.5 su bardağı un

. 1 paket vanilya ve kabartma tozu

. 1 adet portakal kabuğu rendesi

. 2 yemek kaşığı kakao (hamurun kakaolu kısmı için)

üzerine fındık kırığı








Yapılışı ;




. Tereyağ ve pudra şekerini mikserin hamur yoğurma parçalarını takarak çırpın.1 tam yumurta ve 1 yumurta sarısını ekleyerek (1 nin akını ayır) çırpmaya devam edin.Unu ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin portakal kabuğu rendesini de ekleyip özli bir hamur olana kadar yoğurun . . Burada unu yavaş yavaş ekleyin gerekirse biraz daha ekleyebilirisiniz,ele yapışmayacak.
Hamuru ikiye bölün .Diğer yarısına kakaoyu ekleyip iyice yoğurun .
Hamurlardan parçalar kopararak rulolar yapın ve verevine kesin .Önce yumurta akına sonra fındık kırığına batırıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin.




Afiyet olsun :)















Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails