2 Ocak 2016 Cumartesi

Ayva Tatlısı ve Hoşgeldin 2016











Acılarla ,tatlılarla ,kayıplarla kocaman bir seneyi geride bıraktık.Hoşgeldin 2016, tertemiz bir sayfa gibi ...Hakkımızda en güzel şeyleri yazmak için hazir Mutlulukların bol olduğu bir yıl diliyorum herkese.Ayva tatlısı kıs tatlılarımızın vazgeçilmezi.Uzun uzun tarif vermek yerine püflerine değinmek istiyorum.Kaç kişilik yapmak istiyorsaniz o kadar ayva seçin ve kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün. Ortalarını çıkarın.Çekirdeklerini düzgünce çıkarıp yapacağınız tencereye koyun,kabuklarindan da biraz eklemeyi ihmal etmeyin.Her bir ayva için yarım su bardağı kadar toz şekeri üzerlerine serpin.Bir su bardağı kadar toz şekeride gelişigüzel tencereye serpin bir çubuk tarçın ve birakçta karanfil ekleyin. Bir su bardağı kadar su ekleyip önce altı açık şekilde ,kaynayınca da en küçük ocakta en kısık halde pişirin.Arkasını önünü arada alt üst ederek pişmesine yardımcı olun.Uzun süren (2 saatten fazla) bu pişmeişleminde evde mis bir koku olacak.İyice yumuşayıp renk alınca tatlınız hazırdır.Soğuyunca üzerine ister kaymak ister krem şanti ile servis yapabilirsiniz.


Şeker ayarı size kalmış ister daha tatlı ister daha az tatlı yapabilirsiniz :)


Afiyet olsun:)

2 yorum:

nergis mevsimi dedi ki...

Ayva tatlılarınız çok güzel görünüyor, elinize sağlık.

Fulya Süzen dedi ki...

Selam,
Elinize sağlık. Takipçiniz oldum:)))
Ben de sayfama beklerim sizi ziyarete ve katılırsanız eğer çok sevinirim.
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails