13 Ağustos 2014 Çarşamba

Süt Dilimi











Ünlü bir marka çıkardı bu süt dilimini ve çocuklar bayıldı .Nede olsa hem kek ham krema bir arada, büyükler bile sevdi.Arada marketlerden almıyoruz değil tabiki eve. Ama bu tarifle beraber artık evde yapıp çocuklarınıza gönül rahatlığı ile süt dilimi yedirebileceksiniz.















Süt Dilimi




Malzemeler ;



. 2 yumurta
. 1,5 kahve fincanı şeker
. 1,5 kahve fincanı süt
. 1 kahve fincanı sıvı yağ
. 1 su bardağı un
. 1,5 çorba kaşığı kakao
. 1/2 paket kabartma tozu
. 1 adet limon veya portakal kabuğu rendesi (küçük boy)


Kreması için;


. 1 paket toz krem şanti
. 1 kutu krema
. 2 - 3 çorba kaşığı süt
. 1 çay kaşığı limon suyu




. Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.Sırasıyla süt sıvıyağ ekleyip çırpmaya devam edin.Toz malzemeler ve portakal kabuğunuda ekleyip spatula ile karıştırın.Yağlı kağıt serili kare borcam kabına düzgünce dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.Keki fırına verdiğiniz ilk 5 -10 dakika fırının kapağını birkaç kere açıp kapatın ki kabarmasın.Bu arada kremasını hazırlayın.Krema için gerekli tüm malzemeyi karıştırma kabına koyup mikserle iyice çırpın ve buzdolabında bekletin.

Keki fırından çıkarın ve iyice soğutun .Ortadan ikiye iki ince tabaka olacak şekilde ayırın ve kremayı birinin üzerine sürün .Diğer keki üzerine kapatın ve istediğiniz büyüklükte dilimleyin.Servis tabağına koyun ve buzdolabında bekletin.




Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails