4 Ağustos 2014 Pazartesi

Cheescake Kasekuchen Vişne Soslu










Merhaabaa sevgili okuyanlarım :) Öncelikle geçmiş Ramazan Bayramınız kutlu olsun.Güzel bir bayram ve bayram tatili geçirdik ailecek.Bo yemek fotolu geçti benim için zamanla hepsini paylaşacağim.Canım Yaseminim istedi bende bayram hediyesi yaptım bu güzel cheescake.Vişne zamanı olması sebebi ilede vişne soslu yaptım siz dilediğiz sosu yapabilirsiniz.











Vişne Soslu Cheescake





Malzemeler ;


tabanı için ;

. 2 paket burçak bisküvi
. 100 gr.eritilmiş soğutulmuş tereyağ


Dolgusu için ;


. 200 gr.tozşeker
. 100 gr.un
. 1 paket vanilya
. 100 ml süt
. 5 adet yumurta (sarıları ve akları ayrı )
. 600 gr.labne
. 200 gr.süzme yoğurt
. 1 adet limon kabuğu rendesi
. 300 gr.krema
. minicik tuz




Yapılışı ;


. Öncelikle burçak bisküvileri rondoda un şeklinde çekin ve karıştırma kabına alın.Eritilmiş ve ılınmış tereyağını bisküvilerin üzerine döküp iyice karıştırın.Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serip bisküvili karışımı kağıdın üzerine düzgünce yayın.


. Dolgu malzemesine konacak labne süzme yoğurt ve kremayı ayrı ayrı kaplarda olacak şekilde mikserle iyice çırpın ve ekleme zamanı gelene kadar buzdolabında beklemeye bırakın.Yumurta aklarını da bir fiske tuzla kar gibi olana kadar çırpın.(kap ters çevrildiğinde düşmeyecek) ve ekleme zamanı gelene kadar buzdolabında bekletin.
. Büyük bir karıştırma kabına önce sütü ,toz şekeri vanilya ve bir fiske tuzu koyup mikserle çırpın.Yumurta sarılarını teker teker ekleyip iyice yedirin.Çırpılmış süzme yoğurt ve labne peynirini ekleyip iyice çırpın.Limon rendesini ekleyin.Çırpılmış kremayı ekleyin ve iyice çırpın.Yumurta aklarını yavaş yavaş ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırın.Kelepçeli kalıba dikkatlice dökün.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1-1,5 saat kadar pişirin.Fırını kapatır kapatmaz fırından çıkarmayın ve fırın kapağı kapalı olarak yarım saat kadar içinde tutun.Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırıp bir gece dinlendirin.

Sosu için ;


Bir kase vişneyi rondodan geçirin.Sos kabın alın 2-3 yemek kaşığı toz şeker bir çay bardağı su veya vişne suyu (ben vişne kompostosundan kullandım ) , 1 -1,5 çorba kaşığı nişastyı iyice karıştırarak ocakta pişirin .(karıştırırken tel çırpıcı kullanın)Soğuyunca cheescakein üzerine dökün.


Afiyet olsun

2 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

cheesecake nefis görünüyor Seda Hanım ellerinize sağlık :)
tatil sonrası enerjinizle ne güzel tarifler gelecek kimbilir :)

Unknown dedi ki...

Harikaa, nefisss, göz kamaştırıcı, daha ne yazsam ki.. Ellerine sağlık..

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails