13 Aralık 2012 Perşembe

Parmak Çörek













Kurabiye kavanozuna doldurduğunuzda ilk günkü tazeliğini koruyor ve size mis gibi bir çayın yanında eşlik ediyor .Biz çok sevdik umarım sizde seversiniz.













Parmak Çörek


Malzemeler ;

. 1 çay bardağı yoğurt
. 1 çay bardağı sıvı yağ
. 1/2 çay bardağı toz şeker
. 125 gr.tereyağ (erimiş)
. 1 çay kaşığı tuz
. 1 tatlı kaşığı mahlep
. 1 paket kabartma tozu
. yeterince un

üzerine ;
. 1 adet yumurta sarısı
. çörekotu



Yapılışı ;


. Bütün hamur malzemelerini yoğurma kabına alıp iyice yoğurun.Küçük bezelere ayırarak parmak şeklini verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı ve çörek otunu serpin.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.


Afiyet olsun.

7 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Çörekler harika elleriniz sağlık.

yemekbiraşk dedi ki...

beğenilmeyecek gibi değil ki ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler

Aicha Dalgic dedi ki...

ellerine saglik canimcim
ve afiyet olsun , aslinda banada
bi kaç dilim gondersen hayir demem
yani :) çok begendim ve mutlaka
seni de benim bloguma beklerim
bidahaki postlar için basarilar

bisous bisous

www.fraise-framboise.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Sedam ellerine sağlık canım öpüyorum.

susamcorekotuFeriha dedi ki...

sedacım eline sağlık afiyetle tüketin inşallah

bir dilim bir tutam dedi ki...

2013 yillinda tüm arzularinin gerceklesmesi dilegi ile…

Birsel ve İrem dedi ki...

Süper görünüyor, ellerinize sağlık. İlk fırsatta denemek isterim.
Sevgiler.

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails