13 Ocak 2012 Cuma
Fırın Sütlaç
Daha önceki yazılarımda da birkaç kez belirtmişimdir süt ve sütlü şeylere dayanamam,severek tüketirim diye .Bu tarifimde öyle .Sütlaç bizim evde çok tüketilir.Her hafta değişik hallerini yapmaya çalışıyorum.Bu hafta fırında olanını fotoğraflamayı başardım.
Fırın Sütlaç
Malzemeler ;
. 4 su bardağı süt
. 1,5 su bardağı su
. 2 adet yumurta sarısı
. 1/2 su bardağı pirinç
. 1 su bardağı toz şeker
. 1 çorba kaşığı nişasta(tepeleme)
. minicik tuz
Yapılışı ;
. Pirinci bir su bardağı suyla haşlayın.Üzerine sütü ekleyip pirinçler pişene kadar kaynatın.Minicik tuz ekleyin.Şekeri, yarım su bardağı suyla ezdiğiniz nişastayı karıştırarak ilave ediniz.Göz göz olana kadar sütlacı pişirin.Ocaktan alıp iki kepçe ayırın.Kalanını ısıya dayanıklı kaselere paylaştırın.Ayrılan sütlacı iyice ılıtın.Yumurta sarılarını bir çatalla çırpın ve karıştırarak ayrıdığınız sütlaca ilave edin.Kaselerin üzerine yumurtalı sütlacı paylaştırın ve fırın tepsisine koyun.Kaselerin yarısına gelene kadar tepsiye su ekleyin.220 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
7 yorum:
Ellerine sağlık Seda. Görünce sütlaç yapasım geldi:)
Nefissss:)) Bayılırım canım
Birde soğuk olduğu zaman kaç kase bitiririm bilemiyorum:))
Ellerine sağlık canım
firinda sutlaci cok severim hatta sutlac normal oldugunda hic yemem, firinda olunca bikac porsiyon yerim heralde,ellerinize saglik
sütlaçı çok sevmeme ragmen evde hiç fırında olanını denemedim.ama deneyecegim.ellerine saglık.
Sutlac firinda olunca tadi sahane oluyor bence ellerine saglik
Harika gorunuyor
Sevgiler
Nasıl güzel bir foto olmuş, lezzeti tahmin etmek zor değil, ellerinize sağlık.
Sevgiler.
cok guzel olmus canım ellerıne sağlık
Yorum Gönder