16 Ekim 2017 Pazartesi

Poğaça









Merhaba ,

Hafta sonu kahvaltılarını hazırlarken çok özendiğim doğrudur ,hafta içi olanlar biraz daha aceleye geldiğinden çeşitleme olayını fazla abartmıyorum :)
Bu bizim favori mayalı poğaçalarımızdan yada mini sandviçlerimizden :) Mayalı poğaça değince bazı arkadaşlar korkabiliyorlar ama bu hamurla oynamak çok eğlenceli .Bence korkmayın bu hafta sonu ilk iş erken kalkıp bu poğaçalardan mayalayıp pişerken çıkardıkları kokuyla evdekilerin aklını başından alın :))



Eh bu kadar güzel bahsetmişken tarifi versem iyi olacak :)








Poğaça






Malzemeler ;


. Yarım paket yaş maya

. 1,5 su bardağı ılık su ve süt karışımı

. 1 tatlı kaşığı toz şeker

. 1 su bardağı sıvıyağ

. 1 çay bardağı yoğurt

. 1,5 tatlı kaşığı tuz

. 2 adet yumurta (birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)

. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamı tutturana kadar un


. üzeri için çekirdek ,susam ,çörek otu ne seviyorsanız ondan









Yapılışı ;


. Yaş mayayı ,toz şekeri ve ılık su süt karışımını derin. bir yoğurma kabında eritin , 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin. Üzerine yumurta yoğurt , sıvıyağ koyup elinizle karışmasını sağlayın .3 bardak un elemekle başlayıp azar azar unu ilave edin ve tuzu ekleyip iyice yoğurun .Ele yapışmayan yumuşak özlü bir hamur olsun.Nemli bir bezle üzerini örtün ve ılık bir ortam hamur iki katına ulaşına kadar mayalandırın.Y

Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.Ayırdığınız yumurta sarısına 1 tatlı şaığı kadar zeytinyağ koyup çatalla hafif çırpın ve poğaçaların üzerine sürün ,çekirdekleri serpin. Tepside de mayalanması için bekletin ,önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin .




Afiyet olsun :)








Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails