20 Nisan 2014 Pazar

Çilekli Rulo Pasta












Mevsimlerin en güzeli olan bir ilkbahar pazarından merhaba hepinize :) Çiçekler adeta birbirleri ile yarışıyorlar bu mevsimde hangimiz daha rengarenk açacak hangimiz daha güzel kokacak diye...En sevdiğim mevsimdir ilkbahar...Bu mevsime yakışacak bir tarif vermek istiyorum bu haftasonu , çilekler bitmeden bol yapıp yemeli :)












Çilekli Rulo Pasta




Malzemeler ;



kek için ;

. 5 adet yumurta
. 5 çorba kaşığı toz şeker
. 5 çorba kaşığı un
. 1 paket kabartma tozu
. 1 paket vanilya


ara kreması ;

. 2 su bardağı süt
. 1 adet yumurta
. 1 çorba kaşığı un (tepeleme)
. 1 çorba kaşığı nişasta (tepeleme)
. 5 çorba kaşığı toz şeker
. 1 paket vanilya

dış kreması için ;

. 1 poşet krem şanti
. 1 su bardağı soğuk süt


. ve yeteri kadar çilek




Yapılışı ;


. Oda sıcaklığındaki yumurtaların aklarını sarısından ayırın.Aklarına minicik tuz ekleyerek iyice çırpın.(kabı ters çevirdiğinizde düşmeyecek şeklide olmalı) ve buzdolabında bekletin.Yumurta sarılarını mikserin en yüksek devrinde iyice çırpın , toz şekeri de ekleyip krema gibi olana kadar çırpmaya devam edin.Un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip düşük hızda çırpın.Dolaptan çıkardığınız yumurta aklarını hamura yavaş yavaş yedirin.Bunu yaparken mikser yerine spatula kullanın.Yavaş ve ağır hareketlerle aşağıdan yukarıya akları hamura karıştırın.Yağlı kağıt serili tepsiye hamuru boşaltın ve dikdörtgen olacak şekilde düzleyin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-17 dakika kadar pişirin.
Yağlı kağıt ile beraber keki tel ızgaranın üzerine alıp soğutun.Kek ılınınca kağıtla beraber rulo yapıp biraz bekletin ki soğuyunca işlem zor olmasın.

Ara kreması için gerekeli olan malzemeleri (vanilya hariç) bir tencereye koyup koyulaşıncaya kadar pişirin .Ocaktan alınca vanilyayı ekleyip mikserle çırpın ve bir kenarda soğumaya bırakın.

Çırpma kabına soğuk sütü ve krem şantiyi koyup mikserle kıvam alana kadar çırpın ve buzdolabında bekletin.

Soğuyan kekin arasına soğuk ve çırpılmış ara kremasını uzun olan kenarına koyun üzerine bölünmüş çilekleri ekleyin ve dikkatlice kağıttan ayırarak rulo yapın.Rulonun iki başından da iki parmak kalınlığında keserek yanlarını düzeltin.

Rulo pastanın üzerini kaplayacak şekilde krem şantiyi sürün.Buzdolabında yarım saat kadar bekletin servis tabağına alın ve dilediğiniz gibi üzerini süsleyin.





Afiyet olsun.



2 yorum:

Özlem dedi ki...

Nefisss !!

kalpkurabiye dedi ki...

ellerinize sağlık Seda Hanım, harika görünüyor bu pasta bittabi çilekli olduğundan :)
sevgiler..

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails