23 Aralık 2011 Cuma

Carte D'OR 'la Macaron Keyfi










Daha önce blogumda makaron tarifini ve püf noktalarını (http://lezzet-ikram.blogspot.com/2010/12/cikolatal-makaron.html) yayınlamıştım.Ne kadar kıymetlidir ,naziktir makaron yapımı bir o kadar da meşakatli .Çünkü puff diye sönebilir hamuru ,en ufak sert davranmanızda .Ama Carte D'OR 'un bana göndermiş olduğu bu kolay karışımla böyle bir derdiniz kalmıyor.''Ben hiç anlamam ''diyenler bile kolaylıkla bu karışımı alarak evlerinde makaron keyfini sürebilirler .Afiyet olsun şimdiden...










Carte D'OR 'la Macaron


Malzemeler ;

. 1 kutu Carte D'OR Macaron Çikolatalı
. 2 yumurta akı
. 100 ml.süt
. minicik tuz


yapılışı ;

. Sütü kaynatın Carte D'ore Macaron kutusunun içindeki ''çikolatalı dolgu'' poşetinin tamamını süte ekleyin ve çırpma teliyle karıştırın.Kaynayınca ocağı kapatıp başka bir kaseye alın ve oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun.
. Yumurta aklarını minicik tuzla beraber iyice köpürene kadar mikserle çırpın.Kabı ters çevirdiğinizde aklar düşmeyecek şekilde olacak.''Macaron'' yazılı poşetin tamamını yumurta aklarına ilave edin ve spatula yardımıyla nazikçe birkaç defa karıştırın.Karışımı krema torbasına koyup yağlı kağıt serili tepsiye eşit aralıklarla yuvarlaklar sıkın.Tepsiyi soğuk fırına yerleştirin ve 100 derecelik fırında 20 dakika pişirin.Bu sürenin sonunda dereceyi 150 'ye getirerek 15 dakika kadar daha pişirin.Fırından çıkarın ve 5 dakika dinlendirin.Daha sonra macaronları fırın telinin üzerinde iyice soğumaya bırakın.

. Çikolatalı dolguyu krema torbasına koyarak yarım macaronların üzerine eşit miktarda sıkın ve diğer yarım macaronları üstlerine kapatın.

Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails