22 Mayıs 2011 Pazar

Çilekli Tart ve 5.Blog Yazarları Buluşması





Henkel'den güzel hediyelerimi alırken ...:)



Önce Miniş sonra ben hasta olunca yazamadım.Geçen hafta sonu çok çok güzel bir kahvaltıya gittim.Blog yazarları olarak toplandık ve ''bahara merhaba'' dedik.Öylesine güzel bir enerjiyle ayrılmışımki ordan yüzümdeki gülümseme tüm güne yetti.Organizasyon da ve emeği geçen tüüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi de buradan iletiyorum.Harika süprizlerle,dolu dolu bir sabah oldu.Çoook uzaklardan gelen blog arkadaşlarımızla tanışma ve sohbet fırsatı buldum.Pasta yiyememiş olmanın burukluğuda olsa :)) çoook mutlu bir gün oldu.

Çilekli tartı buluşma için hazırlamış fakat heycandan olsa gerek fotosunu çekmeyi ihmal etmişim.Dün kendimi biraz daha iyi hissetmemle girdim canımın içi mutfağıma :) eh kolay değil bir haftadır doğru düzgün buluşmalar yapamıyoruz ,ilaç saatlerim dışında :) Annemin kendi elleriyle seçtiği miiis kokulu minicik çileklerimi temizledim yıkadım ve ikiye bölüp hazır ettim :) tabii arada hüplettiklerimde oldu :) ben dayanam çileğe ,bir kilo olsun hepsini tek başıma yerim heralde :)

Bu hafta hem heyecanlı hemde çoook yoğun olacağım.İş güç dışında bu hafta minik kelebeğimin bale resitali var ,e onun öncesi provaları var .Ondan çok bende heyacan var .Güzel mi güzel ,mutlu ve sağlıklı bir hafta diliyorum herkese :))


Çilekli Tart


Tart hamuru için ;

. 100 gr.margarin (Becel zeytinyağlı kullandım,oda sıcaklığında )
. 40 gr.pudra şekeri
. 2 adet yumurta (hafif çırpılmış)
. 30gr.file badem (rondoda incecik çekilmiş)
. 2-3 su bardağı un
. 1 paket vanilya


kreması için ;

. 2,5 su bardağı süt
. 1 su bardağı toz şeker
. 3 çorba kaşığı un
. 1 çorba kaşığı tereyağ
. 1 paket vanilya

üzerine ;
. 1 paket tart jölesi,çilek


Yapılışı ;

.Tart hamuru için gerekli malzemeleri karıştırma kabına koyup mikserin hamur karıştırma uçlarıyla iyice çırpın.( unu en son azar azar ilave edin,kek hamurundan biraz katı olacak.)Yağlanmış unlanmış tart kalıbına hamuru döküp üzerini düzleyin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.Soğuyunca tart kalıbından çıkarıp iyice soğutun.
.Krema malzemelerini tereyağ hariç bir tencereye koyup pişirin.İlk sıcaklığı çıkınca tereyağını ekleyip iyice karıştırın.Soğutup tart hamuru üzererine düzgünce yayın.İkiye bölünmüş çilekleri sıralayıp tart jölesinin üzerindeki tarife göre hazırlayıp çileklerin üzerine dökün.Buzdolabında bir saat beklettikten sonra servis edin.


Afiyet olsun.

13 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

tart harika görünüor canım.olsada yesem dedirtti resmen.ellerine sağlık.öpüyorum.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Sedacığım çok geçmiş olsun ikinizede ellerine sağlık nefis bir görüntü.Minişe şimdiden başarılar dilerim sevgiler bizden...

Unknown dedi ki...

Tam zamani cileklerin mevsimi .Ellerinize saglik afiyetler olsun

lezzettabağı dedi ki...

Sedacığım güzel bir hafta dileklerimle günaydınlar olsun. çilekli pasta çok güzel görünüyor. blog buluşmalarına hep imrenerek bakıyorum bizler Anklara da buluşma işini çok ayarlayamıyoruz. minişin balesini mnerak ettim benim küçük kızımda çok istemişti küçükken ama yollayamıştım içimde kaldı sen ihmal etme sonra çocuklar hep dile getiriyor bunları.. kocaman sevgiler bırakıyorum güzel bloğuna..

Öznur dedi ki...

Ellerine sağlık canım şahane görünüyor sevgiler..
Tarifkolik..

Rakunt ideas dedi ki...

Evet tattım ogün bu pastadan nefisti bayılırım bu lezzete ellerinize sağlık

Nehir Butik Pasta dedi ki...

canım tekrar geçmiş olsun umarım şimdi daha iyisindir
sende çilek canavarısın demek:))
tart nefis ellerine sağlık

Asuman la dedi ki...

Ben bu tartın son dilimini yiğyen şanslı kişiyim :) gerçekten süperdi tadı şekeri tam kıvamındaydı ellerine sağlık canım tekrar görüşmek üzere

kalpkurabiye dedi ki...

Seda Hnaım çok geçmiş olsun :( dilerim daha iyidir ve daha da iyi olur prenses..
Başarılar diliyorum minişe:)
buluşmaların devamını diliyorum sizler için:)

nanemaydonoz sofrasıGÜL dedi ki...

oh kırmızı kırrmızı ye beni diyor resmen eline sağlık...

Sevil Şahin dedi ki...

Sedacım tekrar geçmiş olsun tatlım Allahım bir daha göstermesin.
Blog yazarları buluşmasında senide görmek beni çok mutlu etti. İyi ki geldin
Hediyelerini iyi günlerde kullanman dileğiyle
Sevgilerimle

Esma Ercengiz dedi ki...

Sedacım ne güzel bir gündü.. Seni tanıdığım için ben de çok mutluyum. Umarım tekrar görüşürüz. Bu kez ben bekliyorum sizleri İzmir'e :)
Bu güzel tart yeme şansım oldu. Gerçekten nefisti. En kısa zamanda yapacağım. Sevgiler

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

yiyemeyen şanssız kişilerdenim ben:((( betülede özellikle rica ettim
bana ayır 1 dilim diye:)))hiç merak etme dedi oda:)))))))sonrası kim vurduya gitti benim tart:((((sedacım bana daha büyüğünden yapar diye üzülmüyorum artık:)))))ellerine sağlık canım,şaka bir yana iyi ki geldin,sohbet edemedik fazla malum ev sahibiydik ama gözgöze olmak bile iyi geldi:)çok öperim tatlı yanaklarından.bir sonraki buluşmada tartımızla bide yan yana, diz dize, gönül gönüle oluruz inşallah:))))not:kimseeye yedirmem söyleyeyim şimdiden:))

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails