Nedir benim bu ayva tatlısıyla olan aşkım bilmem ama tek bildiğim gerçekten çok sevdiğim.Üzerine bir kaşık kaymakla olan bütünleşmesinden sonra bu görmüş olduğunuz prezentasyon aynen benim mideye indirildi :)) harika ,nefis hıımm...
Ayva Tatlısı
Malzemeler ;
- 3 adet büyük ayva
- 7 ,5çay bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 3 adet karanfil
- çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
Yapılışı ;
- Ayvaların kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın.Çekirdeklerini atmayın pişirirken tencereye koyulucak, renk vermesini sağlıyor.
- Çekirdeklerini çıkardığınız ortayı iyice bıçağın ucuyla düzgün bir şekilde oyun.
- Ayvaları geniş bir tencereye yerleştirin ve her bir ayvanın üzerine birer çaybardağı şeker koyun.Kalan toz şekeride gelişi güzel üzerlerine serpin.Karanfilleri ve ayva çekirdeklerinide tencereye ekleyin.Suyun içine gıda boyasını koyun ve karıştırın,tencereye ekleyin.
- Kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirin.
- Soğuyunca üzerlerine birer tatlı kaşığı kaymak koyup toz fıstıkla süsleyin.
Yumurtalı Ispanak
Malzemeler ;
- 1 kg.ıspanak
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet yumurta
- karabiber,tuz
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Yapılışı ;
- Ispanakları iyice yıkayıp ince ince doğrayın.Derince bir tencereye koyup kısık ateşte pişirin.(su koymaya gerek yok ,kendi suyunu salacaktır).Pişen ıspanakları bir süzgece alın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp bir tencereye alın.Tereyağ ve sıvıyağıda ekleyip iyice kavurun.Ispanakları elinizle iyice suyunu akıtıp tencereye koyun.Soğanla birlikte birkaç dakika kavurun . Tuzunu ve baharatını ayarlayın.Ispanakları yumurtaları kırmak için aralayın. Boşluklara yumurtaları kırın ve ağzı kapalı olarak kısık ateşte yumurtaları pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun
1 yorum:
Ben çok severim ayva tatlısını karanfilde olmazsa olmazı:))
Yumurtalı ıspanakta nefis gözüküyor ellerine sağlık ...
Yorum Gönder