2 Kasım 2009 Pazartesi

Gendime Çorbası



Uzun zamandır yapmak istediğim bir çorbaydı .Bu soğuk kış gününde içimizi ısıtacak sıcacık bir tarif.Miniş çok sevdi ,benimki gibi minişleri olanlara tavsiye ediyorum ,çok besleyici.











Gendime Çorbası

Malzemeler ;
  • 1 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasülye
  • 1 kase yoğurt
  • 3 çorba kaşığı un
  • et suyu
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • nane ,pul biber
  • yeteri kadar tuz

Yapılışı ;

  • Bir gece önceden nohut ,buğday ve kuru fasülyeyi haşlayın.
  • Bir tencereye nohut ,buğday ve kuru fasülyeyi koyup üzerine et suyunu ekleyin.Beraber kaynatın .Eğer su az gelirse sıcak su ekleyebilirsiniz.
  • Terbiyesi için bir kaba yoğurdu ve unu ilave koyup karıştırın.Üzerine biraz su ekleyin.Tenceredeki sıcak sudan bir iki kepçe terbiyeye ilave edin.Çorbayı devamlı karıştırarak terbiyeyi yavaşça ekleyin.Kaynayana kadar sürekli karıştırın.Tuzunu ekleyin.
  • Küçük bir tavada tereyağını eritin ve naneleri kavurun.Servis edeceğiniz zaman çorbanın üzerine gezdirin.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Arda Boran dedi ki...

lezzetli ve farklı bir tarif

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails