13 Kasım 2009 Cuma

Cevizli Havuç Dilimi Tatlısı






Ne zamandır aklımdaydı baklavalık yufka alıp birşeyler denemek .Kısmet bugüneymiş.Artık herdaim buzdolabımda bulundurabileceğim bir ürün.Çok güzel çok lezzetli şimdiden afiyet olsuuun :)) tabi sizede bizede :)











Cevizli Havuç Dilimi Tatlısı

Malzemeler ;
  • 40 adet baklavalık yufka
  • 2 su bardağına yakın ceviz içi
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 200-250 gr.tereyağı

Şerbeti için ;

  • 2 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Yapılışı ;

  • Şerbeti için bir tencere şeker ve suyu koyup kaynatın.İnmesine yakın limon suyunu ekleyip altını kapatın.Soğumaya bırakın (şerbetin kıvamı için kaşığa aldığınızda yukardan aşağıya inerken uzayarak damlıyorsa olmuş demektir.)
  • Ceviz içlerini rondoda iri kıyılacak şekilde çekin.
  • Tatlıyı yapacağınız tepsiyi yağlayın.Ben yuvarlak borcam tepsisi kullandım.Yağlanmış fırın tepsisine 20 adet baklavalık yufkayı herkatına bir çorba kaşığı tereyağı gezdirerek dizin.Tepsinin kenarlarından yufkalar taşarsa fazla kısımlarını kırıp içine koyabilirsiniz.20.katın üstüne cevizleri ve 1 çorba kaşığı şekeri serpin.Üzerine kalan 20 adet yufkaları aynı işlemi yaparak tamalayın.En üste kalan tereyağını dökün.Ve bir bıçak yardımıyla üçgen şeklinde dilim dilim kesin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin .Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçinceye kadar bekleyin.Ilık olan şerbeti tatlının üzerine dökün.Toz fıstıkla süsleyin.

Afiyet olsun.


1 yorum:

Şenay dedi ki...

Ben de denemek isterim valla hiç denemedim eline sağlık canım.Kesim şeklinde güzel ve ilginç.:)

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails