5 Mart 2012 Pazartesi

Coleslaw Salata








Prensesimin doğum günü sofrasından en beğenilen salata tarifini veriyorum.Günün sonunda salatadan bir kaşık bile kalmamıştı...














Coleslaw Salata


Malzemeler ;

. 1 küçük adet beyaz lahana
. 1 adet haşlanmış tavuk göğüsü
. 2 adet havuç
. 1 küçük soğan
. konserve mısır

sosu için ;

. 3-4 çorba kaşığı mayonez
. 1/2 limon suyu
. tuz
. karabiber


Yapılışı ;

. Lahananın ortasını dikkatlice çıkarıp üst yapraklarını ayırın.Kalan kısmını ince ince doğrayıp genişçe bir kaba alın.Tuz ekleyip yarım saat kadar bekletin.Bol su ile yıkayıp iyice süzdürün.Buarada havucu ve soğanı karıştırma kabına rendeleyin.Lahanaları ,önceden haşlanmış ve didiklenmiş tavuk etlerini ,konserve mısırı ilave edip iyice karıştırın.Sosunu hazırlayıp servisten yarım saat kadar önce ekleyin.



Afiyet olsun.

1 Mart 2012 Perşembe

Valonia Chocolate ile El Yapımı Çikolata Etkinliği





Geçtiğimiz haftalarda Binnur Hanım'dan Valonia Chocolate Workshop 'u için çok güzel bir davet aldım.Pelit'in üçüncü kuşak temsilcisi ,Binnur Hanım ve Burak Itri'nin sıcak karşılamsıyla bu güzel çikolata davetimiz başlamış oldu.Çikolata Ustası Erdoğan İnan ile birlikte ,şimdilik tek şubesi Beşiktaş Ihlamurdere'de olan Valonia Chocolate Cafe 'nin atölyesinde nazar boncuğu motifli Türk kahveli sütlü çikolata ve tahin pekmezli beyaz çikolata yaptık.Şefimizle beraber el yapımı çikolata yapmanın inceliklerini ve püf noktalarını öğrendik.Çok güzel bir deneyim olmasının yanı sıra çikolatanın kokusuna ve kendisine de doyduk diyebilirim.Atölyenin kendisi bir çikolata cenneti zaten. Birbirinden güzel çikolataları cafenin hemen girişinde bulanan atölyelerinde tabiri caizse tazecik yapıyorlar :) Çeşit çok ;kahveli,tahin-pekmezli,vişneli. Bunlar sadece birkaçı.Valonia Chocolate Cafe ise pastane çeşitlerinin yanı sıra kahvaltınızı ,öğle yemeğinizi ,çayınızı ve çeşit çeşit kahvelerinizi yiyip içebileceğiniz çok güzel bir mekan.Ben çikolatanın yanında bana eşilik eden bool köpüklü cappucinoyu çok beğendim .
Sizlere birazda el yapmı çikolata yapmanın püf noktalarını paylaşmak istiyorum ;

. Ev tipi buzdolapları sanayide kullanılan buzdolaplarından daha fazla soğuttuğu için hazırlanan çikolataların üzeri beyazlayabilir.

. Çikolatayı benmari yaparken çok fazla ısıya maruz bırakmayın.Şeker yanmaya başlar ve çikolatanın tadını ve kıvamını etkiler .

. Kaliteli çikolata damağı ve genzi yakmaz .

. Çikolatayı ısttığınızda hava kabarcıkları bulunmamalıdır.


Emeği geçen herkese ve Valonia Chocolate teşekkür ederim.

23 Şubat 2012 Perşembe

Cornflakes ve Çikolatalı Kurabiye








Uzun zaman olmuş ,unutmuşum bu tarifi ,ta ki geçen hafta Nazife'min kahve davetinde görene kadar.Ellerine sağlık pek lezzetli olmuştu.Kahvenin yanında da çok güzel bir ikili oluyor.Hafta sonu Valonia Çikolata'nın güzel bir etkinliğine katıldım.Günün sonunda hediye olarak pul kuvertürler hediye ettiler .Bu kurabiye için bir - iki avuç kullandım.Valonia Çikolata'nın pul kuvertürlerini tavsiye ediyorum .Gerçekten kullanımı kolay ve lezzeti çok güzel.Kurabiyelerin çikolataya batırma kısmında Miniş'im bana çok yardımcı oldu.Geçelim bu güzel kurabiyenin tarifine ...






Cornflakes ve Çikolatalı Kurabiye



Malzemeler ;

. 200 gr.tereyağ veya yumuşak margarin (oda sıcaklığında)
. 1 su bardağı pudra şekeri
. 1 adet yumurta
. 400 gr.mısır nişastası (2 kutu )
. 1 paket vanilya
. 1 ,5 çay kaşığı kabartma tozu


üzerine ;
. sürme çikolata,
. kuvertür çikolata
. yeteri kadar cornflakes



Yapılışı ;

. Tereyağ ,şeker ve yumurtayı mikserle derin bir kapta çırpın.Nişasta ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice yoğurun.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.Bu noktada biraz un ilave edebilirsiniz.

. Tepsiye yağlı kağıt serin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak şekli verin.Tepsiye aralıklı olarak yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.Fırından çıkınca iyice soğumasını sağlayın.

. Sürme çikolata (nutella) ve bir miktar kuvertür çikolatayı benmari usulü eritin.Ayrı bir kapta cornflakesleri iyice ufalayın.Soğumuş olan kurabiyelerin bir ucunu önce çikolataya daha sonra cornflakese bulayın.Yağlı kağıt serili bir tepsiye koyup donmasını sağlayın.Geri kalan kurabiyelere de sırasıyla aynı işlemi uygulayın.Soğuyunca servis tabağına alın.


Afiyet olsun.

15 Şubat 2012 Çarşamba

İki Renkli Bisküvi Pastası










Bu kış güneşe hasret kaldık,Kış güneşi ısıtmaz ama insanın tüm depresif hallerini alır gider ,yüzünü güldürür.Ülkemizin özellikle doğusu donuyor ama batısı olarakda hiç bu kadar soğuklara alışkın değiliz.Hava sürekli soğuk ,kapalı hatta karlı olunca çay kahve yap yanına da gelsin tatlılar ,kekler ,börekler ...Bizimkiler, malum pek seviyor bu tür çay yanına servisleri, buara gece gündüz mutfaktayım :)







İki Renkli Bisküvi Pastası


Malzemeler ;

. 2 adet yumurta
. 2 ,5 su bardağı süt (puding için)
. 1/2 su bardağı süt (krem şanti için)
. 1 paket krem şanti
. 1/2 çay bardağı toz şeker
. 2 paket kakaolu pötibör bisküvi
. 1 paket kakaolu puding
. 2 adet muz
. hindistan cevizi (üzeri için)



Yapılışı ;

. Yumurtaları şekerle beraber iyice çırpın.Ayrı bir kapta süt ve krem şantiyi çırpın.Krem şantili karışıma yumurtalı karışımı ekleyip beraber çırpın.Dikdörtgen bir kalıba bir sıra bisküvi dizin.Üzerine kremanın yarısını yayın.Muzları üzerine dilimleyip onun üzerine bir sıra bisküvileri ve kalan kremayı yayın.Kremanın üzerine bir sıra daha bisküvi dizin.Pudingi pişirin ve bisküvilerin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzlukta bekletin.Servisten bir iki saat önce çıkarın ve üzerine hindistan cevizi ile süsleyin.



Afiyet olsun.

6 Şubat 2012 Pazartesi

Sodalı İki Renkli Kek










Yine doğum günü sofrasından bir tarif vereceğim.Lezzeti pastane keklerini aratmıyor ve çok güzel kabarıyor.Hepimize güzel bir hafta olsun ...
Ve bu tarifi ''Porselen Demlik Çay Saatı 71.Hafta Etkinliği''ne ev sahipliği yapan sevgili http://guloannemutfakta.blogspot.com/ gönderiyorum .








Sodalı İki Renkli Kek




Malzemeler ;

. 3 adet yumurta
. 1 su bardağı sıvıyağ
. 2 su bardağı toz şeker
. 3 su bardağı un
. 1 paket kabartma tozu
. 2 paket vanilya
. 1 adet limon kabuğu rendesi
. 2-3 çorba kaşığı kakao
. 1 su bardağı maden suyu


Yapılışı ;

. Oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle beraber iyice çırpın . Sıvıyağ ,soda, limon kabuğu rendesi koyup yavaşça çırpmaya devam edin.Vanilya ,elenmiş un ve kabartma tozunu da ekleyip çırpma teliyle karıştırın.Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına hamurun yarısını dökün.Kalan yarısına kakaoyu ekleyip karıştırın ve hamurun üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40-45 dakika kadar pişirin.Kalıpta soğutup servis tabağına alın.


Afiyet olsun.

3 Şubat 2012 Cuma

Kandil Çiçekleri (simiti)










Herkesin Mevlid Kandili mubarek olsun .Kandil simiti yapmakla yola çıktım ama Miniş devreye girince çiçeklere dönüştü.Kurabiye kalıplarıyla hamura şekil vermeye bayılıyor.''simit değil çiçek yapalım ''deyince kıramadım güzel yüzlümü .Ordan kaldı adı ''kandil çiçekleri'' diye .Güzel bir hafta sonu diliyorum :)











Kandil Çiçekleri(simiti)


Malzemeler ;

. 1 adet yumurta (sarısı ve beyazını ayır)
. 1 çay bardağı yoğurt
. 1 çay bardağı sıvıyağ
. 1 tatlı kaşığı mahlep
. 3 /4 su bardağı erimiş tereyağ
. 3 tatlı kaşığı şeker
. 4 su bardağı un
. 1 paket kabartma tozu
. tuz

üzeri için ,
. susam



Yapılışı ;

. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açıp tüm malzemeleri ekleyip iyice yoğurun.Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak kalınlığında çubuklar yapın.Çubukların iki ucunu birleştirip simit şekli verin.Ya da bizim gibi hamuru merdaneyle açıp kurabiye kalıplarıyla kesebilirsiniz.Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin.190 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin.


Afiyet olsun.

2 Şubat 2012 Perşembe

Kelebek Muffin













Prensesimin doğum günü sofrasından çocukların en çok ilgi gösterdiği bir tarifi paylaşmak istiyorum.Yerken de pek eğlendiler.










Kelebek Muffin


Malzemler ;

. 4 ad.yumurta
. 4 fincan tozşeker
. 5 fincan un
. 1 paket kabartma tozu
. 250 gr.haşlanmış ıspanak

krema ;

. 1 su bardağı süt
. 1 adet yumurta
. 1/2 su bardağı un
. 1/2 su bardağı tozşeker
. 3 çorba kaşığı margarin
. 1 paket vanilya

üzerine;

. toz yeşil fıstık


Yapılışı ;

. Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Un ,kabartma tozu ve rondoda çekilmiş ıspanağı ekleyip kaşıkla karıştırın.Kek karışımını muffin kalıplarına eşit şekilde paylaştırın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

. Vanilya ve margarin hariç diğer krema malzemelerini bir tencerede pişirin.Ocaktan alın içine margarin ve vanilyayı ekleyip mikserle karıştırın.Bir kenarda soğumaya bırakın.

.İyice soğumuş olan muffinlerin tepe kısımlarını dikkatlice bir bıçak yardımıyla kesin.Muffinlerin üzerine krema torbasına doldurulmuş kremayı düzgünce sıkın.Çıkarılan yuvarlak parçayı ikiye kesip muffinlerin üzerine kelebek kanatları şeklinde yerleştirin.Araya toz yeşil fıstık serpin .


Afiyet olsun.

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails