20 Nisan 2016 Çarşamba

Cheescake








En sevdiğim meyvenin sezonunu açmış bulunuyorum:) Keyifle soframıza tatlilarimiza koyuyorum.Kahvenizin yanına eşlik edecek harika cheescake tarifimi paylaşmak istiyorum .







Cheescake



Malzemeler;

Tabanı için;

.2 paket burçak bisküvi

.150 gr.eritilmiş tereyağ


Dolgusu için;

.300 gr. Sıvı krema
.5 yumurta
.800 gr.labne peyniri
.1 adet limon kabuğu rendesi
.1 paket vanilya
.100 ml süt
.100 gr.un
. 200 gr. Şeker


Yapılışı;

.Bisküvileri rondoda çekin içine erimiş tereyağı koyup karıştırın. Kelepçeli kalbiniza yağlı kağıt serip biskuvili karışımı yağlı kağıda düzgünce yerleştirin.

.Yumurta sarilarini beyazlarindan ayırın ve beyazları bir tutam tuz ile köpük olana kadar çırpın. Dolapta bekletin.Sutu karıştırma kabına koyun vanilya ,şeker ve unu ekleyerek karıştırın. Yumurta sarilarini teker teker ekleyerek karıştırın. Labne peyniri ve sıvı kremayı ayrı bir kapta iyice çırpın. Ve yumurtalı karışıma ekleyip iyice çırpın. Limon rendesini ekleyin.Çırpılmış yumurta aklarını yavaşça ekleyin ve bir spatula ile söndürmeden alttan üste doğru yaparak karıştırın. Hamur biraz cıvık olabilir. Bisküvilerin üzerine dikkatlice dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fansiz bir fırında 1 saat kadar pişirin. Pişince hemen fırından çıkarmayın 15 dakika kadar fırında soğutun ve sonrasında çıkarıp iyice soğutun.Bir gece dolapta bekletin.Uzerine dilediğiniz gibi sos yapabilir ve susleyebilirsiniz.


2 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık nefis görünüyor sevgiler

vişnap dedi ki...

Eline sağlık çok nefis görünüyor afiyetler olsun.

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails