19 Haziran 2016 Pazar

Çilek Reçeli









Çilek aşkımı bilen biliyor turşusunu bile yapasım var :) Tüm kış yiyebileceğiniz nefiis bir çilek reçeli tarifim var .Sizde sevdiklerinize güzel bir kavanoz ev yapımı çilek reçeli hediye edin.



Çilek Reçeli



Malzemeler;

1 kilo çilek

750 gr.toz şeker

1 su bardağı su

1 adet küçük limon


Yapılışı

Çilekleri yıkayıp ayiklayin. Şeker ve suyu bir tencereye koyup şeker köpürüp şerbet haline gelinceye kadar karıştırın. Ocağı kapatıp içine cilekleri koyun ve 2 saat kadar bekletin.Ocağı tekrar açıp kaynatmaya başlayın. Bu aşamada sürekli köpekleri toplayın. Artık hiç köpük vermemeye başlayınca kıvamı kontrol edin.Porselen bir tabağa bir iki damla reçel den damlatip soğutun aşağıya doğru akıtıp kıvamına bakın .Yoğunluğunu siz kendinize göre ayarlayın. Bir adet limon suyunu ekleyin ve kaynatmaya devam edin.Tekrar kıvam kontrolü yapın eğer aşağıya doğru ağdalı akmaya başlamışsa olmuş demektir.Ocağı kapatıp soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra temiz kavanozlara doldurup kaynatılmış kapaklarla sıkıca kavanozları kapatın. Serin kuru bir yerde muhafaza edin.


Not;kavanozlara iyice yıkadıktan sonra fırında kurutup iyice steril ediyorum ve kavanoz kapaklarında kaynatıyorum.Kapakları kaynar sudan alıp hızlıca kurulayıp kapatıyorum.



Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails