Bu kurabiye kalıplarını Tchibo mağazalarından aldığımdan günden beri bu kurabiyeleri de yapar oldum.Vakitle ilgili bir sıkıntımda yoktu bu akşam bunları yaparken.Bu resim bolluğunun sebebi bu yüzden :) vakti bol bulunca deklanşöre basmaktan alamadım kendimi .Minişimin elleri de değdi bu kurabiyelere ,bu yüzden lezzet değerleri iki katına çıktı .Hamuru, O uyurken yapıp dinlenmesi için buzdolabında bekletmiştim.Yapım aşamasına çoktaaan uyanmıştı sevgili kızım.
Tarif her zamanki kullandığımdan biraz farklı ve sevgili Mine'nin sitesinden ...(bazı değişiklikler yapılarak ) ve bu ratifi http://www.tuzbiberdergisi.com dergisinin Yılbaşı Sofraları etkinliğine gönderiyorum.
Yılbaşı Kurabiyeleri
Malzemeler ;
- 120 gr.yumuşak margarin
- 220 gr.un
- 60 gr.pudra şekeri
- 2 çorba kaşığı krema
- 1 paket vanilya
Arasına ;
- Böğürtlen reçeli
Yapılışı ;
- Bir kaba hamur malzemelerinin hepsini koyup yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun.Hamuru folyo kağıdına sarıp yaklaşık 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
- Buzdolabından çıkardığınız hamuru folyo kağıdının arasında bir merdane yardımıyla 1,5 cm kalınlığında açın ve kurabiye kalıplarıyla kesin.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
- Pişen hamurları fırından çıkarıp soğumasını bekleyin.Aralarına böğürtlen reçeli sürüp üzerini ortası delik olan kurabiyeyle kapatın.Servis tabağına yerleştirin ve kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun.
4 yorum:
tatları Seda ablacım ve minik Göksu kadar harikaydı :)
Çok güzel bir görüntüsü var. Ekrandan alıp yiyesim geldi. Ellerine sağlık...
ooo canım ben bu kurabişleri yememmi:))
Çok harika olmuş. ben de daha önce damak tadı gül'den aldığım tarifle yapmıştım volkan kurabiyesi deniliyordu sanırım. ellerine sağlık.
Yorum Gönder