2 Ocak 2016 Cumartesi
Ayva Tatlısı ve Hoşgeldin 2016
Acılarla ,tatlılarla ,kayıplarla kocaman bir seneyi geride bıraktık.Hoşgeldin 2016, tertemiz bir sayfa gibi ...Hakkımızda en güzel şeyleri yazmak için hazir Mutlulukların bol olduğu bir yıl diliyorum herkese.Ayva tatlısı kıs tatlılarımızın vazgeçilmezi.Uzun uzun tarif vermek yerine püflerine değinmek istiyorum.Kaç kişilik yapmak istiyorsaniz o kadar ayva seçin ve kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün. Ortalarını çıkarın.Çekirdeklerini düzgünce çıkarıp yapacağınız tencereye koyun,kabuklarindan da biraz eklemeyi ihmal etmeyin.Her bir ayva için yarım su bardağı kadar toz şekeri üzerlerine serpin.Bir su bardağı kadar toz şekeride gelişigüzel tencereye serpin bir çubuk tarçın ve birakçta karanfil ekleyin. Bir su bardağı kadar su ekleyip önce altı açık şekilde ,kaynayınca da en küçük ocakta en kısık halde pişirin.Arkasını önünü arada alt üst ederek pişmesine yardımcı olun.Uzun süren (2 saatten fazla) bu pişmeişleminde evde mis bir koku olacak.İyice yumuşayıp renk alınca tatlınız hazırdır.Soğuyunca üzerine ister kaymak ister krem şanti ile servis yapabilirsiniz.
Şeker ayarı size kalmış ister daha tatlı ister daha az tatlı yapabilirsiniz :)
Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)