28 Eylül 2011 Çarşamba
Damla Sakızlı Muhallebi
Sütlü tatlıları şerbetli tatlılara tercih ederim .Sanırım bu sütü ve süt ürünlerini çok sevmemden kaynaklanıyor.Arasıra biri bana fısıldıyormuş gibi dolabı açar kendime bir bardak süt koyar içerim. Benim kızımda bana benzemiş o da sütü çok seviyor :) içerkende sürekli sütün sağlığa ne kadar faydalı olduğunu bana anlatır ,çook bilmiş Prensesim :) tabi bu muhallebi ertesi güne kadar misafir olmadı buzdolabımızda ,gel - git yendi ve bitti :)
Damla Sakızlı Muhallebi
Malzemeler ;
. 1,5 litre süt
. 300 gram toz şeker( 2 su bardağı kadar )
. 75 gr.pirinç unu
. 25 gr.nişasta
. 2 çay kaşığı dolusu dövülmiş damla sakızı
. bir fiske tuz
Yapılışı ;
. Sütü kaynatın ,toz şeker ve bir fiske tuz ilave edip karıştırın.Nişasta ve pirinç ununu bir su bardağı su ile karıştırıp yavaş yavaş süte ilave edin.Sürekli karıştırarak pişirin ve damla sakızını ilave edin.Boza kıvamına gelene kadar pişirin.Kaselere boşaltıp soğutun.Üzerine çekilmiş yeşil fıstık serperek süsleyin.
Afiyet olsun.
Etiketler:
damla sakızı,
damla sakızlı muhallebi,
muhallebi
24 Eylül 2011 Cumartesi
Sucuklu Pazı Kavurması
Dolmasımı olsun yoksa kavurması mı derken baktım soğanları sarımsakları atmışım tavaya bir güzel sucuklu kavurmasını yaptım bu körpecik pazıların.Pazıları yıkayıp ayıkladım ince ince doğradım .Genişçe tencereye alarak kısık ateşte hiç su koymadan haşladım ve süzdüm.İki orta boy soğanı yemeklik doğrayıp tereyağ ve birazda sıvı yağ koyup tavada pembeleştirdim.Bir iki diş sarımsak ekledim.
Minik minik sucuk doğrayıp birazcıkda salça ekledim.Süzdüğüm pazıları koyup bir güzel kavurdum,tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip tatlandırdım.Servis tabağına koyup sıcak sıcak sofraya getirdim.Yanında kıymalı börekle servis ettim :)) Afiyetle akşam soframızı süsledi:)
14 Eylül 2011 Çarşamba
Pastane Kurabiyesi
Yoğurma kısmı hariç tüm işlemlerde Miniş'imin elleri değdi,bu yüzden ki lezzeti iki kat arttı.Dün Antalyadan arkadaşlarımız geldi,pek güle oynaya gelemediler bu sefer ,yakınlarının cenazesi sebebiyle olunca...Ama yine de ben biraz hazırlık yapmıştım.Uzun yoldan sonra çayla iyi gider dedim bu kurbişler :)Dün, akşam çayıyla beraber ,bugünde sabah kahvesiyle beraber tükettik .Birazdan yine mutfak yolu gözüküyor bana :)
Pastane Kurabiyesi
Malzemeler ;
. 1 adet yumurta
. 1 su bardağı pudra şekeri
. 1,5 su bardağı nişasta
. 2,5-3 su bardağı un
. 1 paket margarin (Becel zeytinyağlı kullandım )
. 1 paket vanilya
. 1 paket kabartma tozu
üzeri için ;
. 1 paket hazır çikolata sosu
. hindistan cevizi,yeşil fıstık,fındık
Yapılışı ;
. Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri karıştırma kabına koyup iyice yoğurun.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin .
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin.Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında beyaz kalacak şekilde 20-25 dakika kadar pişirin.
.Bu arada hazır çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğutun.İyice soğumuş olan kurabiyelerin uçlarını önce çikolata sosuna daha sonrada hindistan cevizi veya fıstığa bulayın.
Afiyet olsun.
12 Eylül 2011 Pazartesi
Yoğurtlu Karışık Kızartma
Bugün Miniş'i ne zamandır gitmek istediği filme götürdüm.Daha bu sene sinemeyla tanışan tatlı prenses ilk deneyiminde biraz ürkmüş olsada çabuk adaptasyon sağlamıştı.Sevdiği bir filmde olsa bugün pek mutlu olamadı,neymiş efendim üç boyutlusunu izleyememiş.Malum İstanbul trafiğinde bu kadar yetişebiliyoruz.Üç boyutlu filmin seansını on dakika arayla kaçırmış bulunduk.Çocuklar ,heleki şimdiki nesilin ...
Bu yaz, et yemeklerinin yanına pek sık yaptım .Sebzelerde bahçeden olunca tabii kızartmada olsa asla hayır diyemedik ;)
Öyle uzun uzuna tarif vermeyeceğim ,patlıcanları alaca soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın ve tuzlu suda on beş dakika kadar bekletin.Kabakların kabuklarını ince bir şekilde kazıyıp onları da kuşbaşı şeklinde doğrayın.Biberlerin tohum kısımlarını çıkarıp iyice temizleyin.Sebzeleri iyice süzüp kurulayın ve kızgın yağda kızartın.Soğuyunca üzerine sarımsaklı yoğurt dökün.Buzdolabında soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun.
4 Eylül 2011 Pazar
Şeftali Konservesi - Kış Hazırlıkları
Yazın kilo kilo şeftali alırım bizim eve.Bizimkiler pek seviyor ,kışında marketlerden kompostosunu ararlar.Bu sene kendim yaptım,doğal katkısız ev yapımı.Gönlümce yedirebileceğim sevgili Miniş'ime :)Hem pasta ve keklerede rahatça koyabilirim.Canım annemde reçelini yapmış ,tarifini alıp mutlaka yayınlayacağım ;) herkese iyi haftalar diliyorum .
Şeftali Konservesi
. 2 kg.nektarin (şeftaliler sert olmalı )
. 2,5 su bardağı toz şeker
. 1 litre yakın su
Yapılışı ;
. Şeftalileri yıkadıktan sonra kabuklarını soyup resimdeki gibi küçük parçalara bölün.Çekirdeklerini ayırın.(ben hiçbir meyvanın çekirdeğini atamam ,kurutup bir yerde toprağın bir köşesine dikerim :),belki tutar değilmi?)Suyu ve şekeri bir tencereye koyup kaynatın.(şeker miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)Kaynayan suyun içine şeftalileri koyun.Meyvalar hafif yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatın.Ocaktan alıp sıcağıyla kavanozlara paylaştırın,kapaklarını kapatıp ters çevirerek üzerine bir örtü örterek soğutun. Soğuyunca kuru ve serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)