1 Aralık 2009 Salı

Karnabahar Ograten















Sevgili anneciğimin öğrettiği bir yemektir bu.Onedenle pek severek yaparım,yaptığımda da hep kendisini arar söylerim.Biraz kalorilisi fazla bir sebze oluveriyor beşamel sos girince devreye ama çok çok lezzetlidir ...Eşimden hep tam puan alırım:))










Karnabahar Ograten

Malzemeler ;
  • 1 adet küçük karnabahar
  • 1/4 limon (karnabaharı haşlarken konacak)
  • tuz
  • 1 su bardağına yakın rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için ;

  • 2,5 çorba kaşığı dolusunca un
  • 1,5-2 su bardağına yakın süt
  • 1/4 tavuk bulyon
  • tuz,karabiber
  • 1 çorba kaşığı tereyağ

Yapılışı ;

  • Bir tenceye suyu koyun ve kaynatın.Kaynayan suyun içine karnabaharı,tuzu ve limonu atarak haşlayın.Karnabahar biraz diri kalsın çünkü, daha sonra fırında da pişecek.
  • Haşlanan karnabarı süzün ve soğumaya bırakın.
  • Sos tenceresine tereyağını koyup eritin.Unu ekleyin ve un kokusu çıkana kadar kavurun.Çırpma teli yardımıyla azar azar sütü ilave edin ve sürekli karıştırın.Boza kıvamında bir sos elde edin.Koyu olursa açmak için süt ilave edebilirsiniz.Tavuk bulyonu tuzu ve karabiberi ekleyin.Eğer pütürler kalırsa el blendırıyla çırpabilirsiniz.
  • Karanabaharı çiçeklerine ayırın.Fırın kabını fındık kadar sıvıyağ ile yağlayın.Karnabaharları yerleştirin.Üzerine sıcak beşamel sosunu dökün.Beşamel sos üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

2 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Ooo bu lezzete bayılırım ellerine sağlık canım :)))

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis görünüyor canım,ellerine sağlık..Benim de çok canım çekti bilesin..))

Kocaman sevgilerimi gönderiyorum..

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails