4 Aralık 2009 Cuma

Kabak Tatlısı ve Pizza






















Kabak Tatlısı

Malzemeler ;
  • 1 kg.soyulmuş tatlı kabağı
  • 700 gr.toz şeker
  • üzeri için çekilmiş ceviz

Yapılışı ;

  • Soyulmuş tatlı kabağını yıkadıktan sonra tencereye yerleştirin ve üzerine toz şekerini koyun.Tencerenin kapağını kapatın ve bir gece bekletin.
  • Ertesi gün orta ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirin.
  • Tencerede soğutun.Soğuyan tatlıyı servis tabağına alın ve üzerini çekilmiş ceviz ile süsleyin.






Yoğun istek üzerine akşam yemeğine şipşak yapılmış bir pizza .Benim gibi minişleri olan bütün annelere tavsiye ediyorum ,dışarıdan sipariş vermek yerine hızlıca evinizde pişirebileceğiniz bir tarif.Şimdiden afiyet olsun:)









Pizza

Malzemeler ;
  • 20 gr.yaş maya
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 100 gr.margarin
  • 1 tatlı kaşığına yakın tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik ılık su

Üzeri için ;

  • 2 yemek kaşığına yakın ketçap veya sulandırılmış salça
  • mantar,sosis,salam,mısır,zeytin,kırmızı ve yeşil biber,salam,kaşar peyniri veya mozerella peyniri

Yapılışı ;

  • Ilık su ,toz şekerle mayayı eritin ve kabarmasını bekleyin.Diğer hamur malzemelerini de ekledikten sonra ele yapışmayan özlü bir hamur yapın ve yağlanmış yuvarlak bir tepsiye hamuru yayın.Üzeri kapatıp yarım saat kadar mayalandırın.
  • Bu arada üzeri için gerekli malzemeleri küçük küçük doğrayın.Mayalanmış olan hamurunuz üzerine ketçabı sürün ve kaşar peynir hariç dilediğiniz bütün malzemeleri üzerine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin .Fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpip tekrar fırına verin.Kaşar peynir eriyene kadar pişirin.
  • Sıcak sıcak servis yapın.Ben ayrıca fırından çıkınca üzerine kekik de serpiyorum,sevenlere bilgi olsun diye...

Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails