25 Aralık 2009 Cuma

Piyaz ve Sodalı Poğaça










Sabah kahvaltısı için bu yumuşacık poğaçaları ,akşam kuzenimin yemek daveti için de piyaz salatasını hazırladım.Güzel bir akşam yemeği hazırlamış olan kuzenime de teşekkürlerimi bir daha iletmek istiyorum.Fotoğraf makinamı yanıma almayı unuttuğum için sofrasını görüntüleyemedim .







Fasülye Piyazı

Malzemeler ;
  • 1,5-2 su bardağına yakın kuru fasülye
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 adet haşlanmış yumurta
  • tuz , sumak

Yapılışı ;

  • Bir gece önceden ıslattığınız kuru fasülyeyi düdüklü tencereye koyun ve bir miktar suyla haşlayın.Fasülyelerin suyunu süzüp soğumaya bırakın.
  • 2 adet kuru soğanı piyazlık doğrayın ve acısını gidermek için çay kaşığının ucuyla tuz ekleyip bir iki kere elinizle karıştırın.Fasülyeleri ve soğanları derin bir kaseye alıp karıştırın.Üzerine yağ,tuz ve sirkesini ekleyip hafif bir karıştırın.
  • Piyazı servis tabağına yerleştirin ve üzerine halka halka doğradığınız haşlanmış yumurtayı dizin.Sumak ve maydanozla süsleyin.

Sodalı Poğaça

Malzemeler ;

  • 1 paket yaş maya
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı soda
  • 1 su bardağına yakın sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • aldığı kadar un
  • 1 adet yumurta sarısı(üzeri için,beyazını hamura katabilirsiniz)
  • susam ,çörek otu

Yapılışı ;

  • Yaş mayayı bir kapta ılık su ,süt ve toz şekerle eritip kabartın.Üzerine yumurta akı ,soda ,sıvı yağ ,tuz ve elenmiş unu ekleyip yoğurun.Ekmek hamuru yumuşaklığında hafif ele yapışan bir hamur olacak.Hamur iki katı olana kadar mayalandırın .Yaklaşık yarım saat .
  • Mayalanmış hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.(hamur ele yapışıyorsa az bir şey sıvı yağa elinizi değdirin ve şekil verin.)
  • Poğaçaları tepside de mayalandırın ve üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecedeüzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

bende yılbaşı için piyaz tarifi arıyordum.ellerine saglık

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Hepsi birbirinden güzel olmuş canım. Özellikle poğoçan:)))
Ellerine sağlık canım
sevgilerimle

Pembe Tatlar dedi ki...

her ikiside harika gözüküyor...

Poğaçadan aldım bir tane..

Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle canım...

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails