18 Aralık 2009 Cuma

Üzümlü Pudingli Çörekler









Herkese iyi hafta sonları diliyorum.Bu soğuk ve yağmurlu kış günlerinde haftasonları ,evde oturup pijama ,terlik ve mis gibi tomurcuk kokulu çayımızı yudumlamaktan başka birşey yapamıyoruz .Çayımızın yanına birşeyler yapmak istedim bu akşam.Durdukça daha da lezzeti artan çörekler bunlar :)
Tarifi nereden bulmuştum hatırlamıyorum ama uzun zamandır yaptığım çörekler bunlar (halbuki tarifleri defterime yazarken nerden,kimden ,ne zaman aldığıma dair notlar mutlaka düşerim,demek ki bunlar aradan kaçanlar )

Üzümlü Pudingli Çörekler

Malzemeler ;
  • 1/2 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 100 gr.tereyağ
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • aldığı kadar un

Arasına ;

  • 1 paket vanilyalı puding
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı kuru üzüm

Yapılışı ;

  • Tereyağını küçük bir tavada eritip soğutun.Ilık sütü mayayı ve toz şekeri bir kapta karıştırıp kabartın .Tereyağını mayalı karışıma ekleyin.Tuz ve unu da ekleyin.Yumuşak ele yapışmayan bir hamur yapıp 20 dakika kadar dinlendirin.
  • Hamur dinlenirken ,vanilyalı toz pudingi 2 su bardağı süt ile pişirin ve soğumaya bırakın .
  • Dinlenmil hamuru tezgahın üzerinde yaklaşık 1 cm kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın ve üzerine soğumuş pudingi sürün.Üzerine üzümleri serpiştirin ve rulo şeklinde sarın.2 parmak kalınlığında dilimler kesin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.10 dakika kadar tepside mayalandırın ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.


4 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

sedacım ellerine saglık nefis olmuş..
yanınada bir bardak çay of deymeyin keyfimize..

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Canım nefis bir görüntü ve tarif olmuş. Ellerine sağlık. Özellikle pazar sabah kahvaltılarına çok yakışır
sevgilerimle

Hatice dedi ki...

merhaba Seda, çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık. Çörekleri dilimlerken içindeki pudingten dolayı bir problem olmuyor değil mi?
aşağıdaki aşureler de göz kırpıyor, çok severim:)
sevgiler...

LEZZETİKRAM dedi ki...

Sevgili Hatice,
pudingi soğutarak hamurun üzerine sürdümüz için keserken hiç ama hiç bir akma olmuyor cnm

evet ,aşure gibisi yoktur bence :)

sevgiler

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails