11 Temmuz 2014 Cuma
Patlıcan Salatası
Patlıcanların tam da zamanıyken yemeklerini, salatalarını yapıp yemek gerek.Özelliklede salatalarını... Malum havalar sıcak tamda salata zamanı.
Tarifi öyle uzun uzun yazmayacağım.6-7 adet patlıcanı közleyin ve kabuklarından ayırın.Patlıcanları süzgece alıp üzerine yarım bir limonun suyunu sıkın ki kararmasınlar ve suları süzülsün.Bu arada bir tencerede 1-1,5 çorba kaşığı tereyağı eritip aynı miktarda un koyup unun kokusu çıkana kadar kavurun .Süzülmüş patlıcanları küçük doğrayın ve tencereye alıp un ve tereyağ ile patlıcanlar ısınana kadar kavurun.Soğuyan patlıcanları büyük bir kaba alıp üzerine yoğurt ,ezilmiş sarımsak ve tuz koyup kaşık yardımıyla karıştırın.Miktar vermiyorum ama 6-7 patlıcana 2 - 2,5 su bardağı kadar yoğurt yeterli olabiliyor ,tuz ve sarımsak ölçüsü tamamen size kalmış. Buzdolabında yarım saat kadar beklettikten sonra soğuk soğuk servis edebilirsiniz .
Afiyet olsun :)
6 Temmuz 2014 Pazar
İslim Kebabı ve Kocaman Bir MERHABA
Ramazan geldi hoşgeldi.Sofralarımıza da bollluk ve bereketiyle geldi.İlk haftasını bile bitirdik.Buarada yaz tatilinede girdik.Karnemizi aldık ve doooğru yazlık evimizin yolunu tuttuk.Harika olan karnemizin sahibi prensesimize güzel bir yaz tatili geçirmesi için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz ailecek :) Çocukların keyfi yerinde olsun yüzleri gülsün bizim için en büyük mutluluk :)
İftar sofralarına n hazırlasak n yapsak derdi gün öğlen olunca başlıyor.Bu aralar blogu ihmal edip daha cok foto ekleyip yazı yazmadığım instagram hesabıma vakit ayırıyorum eğer instagramdan da takip etmek isterseniz lezzetikram olarak arama yapabilirsiniz.Şimdi geçelim tarifimize ,hepiminize güüüzel bir ramazan ayı ve yaz tatili diliyorum :)
İslim Kebabı
Malzemeler ;
Köfte için ;
. yarım kg.köftelik kıyma
. yarım bayat ekmek
. 1 adet yumurta
. 1 adet rendelenmiş soğan
. karabiber ,tuz ,kimyon, pulbiber (isteğe göre)
. 1 çorba kaşığı sıvıyağ
. yeteri kadar patlıcan
. kızartmak için sıvıyağ
. sıcak su
. salça
. tuz
Yapılışı ;
. Patlıcanları pijama şeklinde soyup 1 cm inceliğinde uzunlamasına kesin ve tuzlu suda bekletin.Bu arada köfte malzemelerini hazırlayın.Rendelenmiş soğan kıyma,yumurta ,suyla ıslatıp suyunu iyice sıktığınız bayat ekmekleri,baharatları ve sıvı yağı koyup yoğurun.Biraz buzdolabında dinlendirin.Bu arada patlıcanların suyunu süzüp iyice kurulayın.Kızartma tavasına yeteri kadar sıvı yağ koyup patlıcanları arkalı önlü kızartın.Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak köfteler yapın ve az sıvı yağ konmuş tavada kızartın.
Soğuyan patlıcan dilimlerini resimde de olduğu gibi artı şekli oluşacak şekilde uç kısımları birbiri üzerine gelecek biçimde yerleştirin.Kızarmış köfteyi ortaya koyup patlıcanların uzun kalan kısımlarını sırayla köftenin üzerini kapatarak sarın .Kürdanla tam ortan patlıcanları köfteye sabitleyin.Üzerlerine bir dilim domates ve yeşil biber koyup fırın kabına yerleştirin.Bir kaseye 1-2 çorba kaşığı domates salçası, tuz ve üzerine sıcak su koyup eritin, patlıcanların bulunduğu kaba dökün.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun .
Etiketler:
ana yemekler,
et yemekleri,
islim kebabı,
kürdan kebabı,
patlıcan,
ramazan,
ramazan yemekleri,
sebze yemekleri
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)