31 Ekim 2009 Cumartesi

Çay Daveti Sofram









Çikolata Soslu Kasekuchen










Sakallı Poğaça






Sevgili kayınvalidemden Şekerli El Açması Börek








Amerikan Salatası











Limonlu Ve Zeytinyağlı Kek









Cevizli Tahinli Çörek








Güzel bir cumartesi geçirmemize sebep olan aile büyüklerimize tekrar teşekkürlerimi iletiyorum burdan.Çok keyif aldık.En çok da miniş sevindi bu işe,babaanneli anneanneli halalı bir gün geçirdi.Günün sonunda , koltukta minişi yorgunluktan sızmış bulduk.
Hepsinin tarifini yazıcam ama öncelik Kasekuchen için ...Yoğun istek üzerine...




Glazürlu Kasekuchen

Malzemeler ;

Hamuru için ;

  • 250 gr. un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 100 gr.şeker
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr. yumuşak margarin (oda sıcaklığında)

İç Dolgusu için ;

  • 1 ad. portakal rendesi veya 1 ad. limon suyu
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 300 ml.süt
  • 150gr. toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası veya 2 çorba kaşığı un
  • 3 ad.yumurtanın sarısı(yumurta beyazlarını ayır)
  • 1 paket labne peynir veya 650 gr.süzme yoğurt
  • 1 kutu krema

Üzeri için ;

  • Dr.Oetker Glazur

Hamurun Yapılışı ;

  • Tüm hamur malzemelerini bir kapta iyice yoğurun.Yağlanmış 26 cm'lik kelepçeli kalıba yayın.Hamuru yanlara doğru iyice yayın.Çanak gibi olmasını sağlayın.Üzerine çatalla delikler açın(kabarmasını önlemek için).Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20 -25 dakika kadar biraz pişirin.Fırından çıkarın.

İç dolgunun yapılışı ;

  • 1 ad.limon suyu , vanilyalı pudingi, sütü , şekeri,1 paket vanilyayı , nişastayı ve yumurta sarılarını (bu arada yumurta beyazlarını ayrı bir kapta mikserle çırparak köpük hale getirin.Kabı ters çevirdiğinizde yumurta beyazları aşağıya düşmeyecek.Buzdolabında bekletin.)bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin.Ocaktan alın.
  • Ayrı bir kapta 1 paket labne peynirini ve kutu kremayı karıştırın.Pişen malzemenin içine yavaşça çırpma teliyle karıştırarak yedirin.Buzdalabında bulunan yumurta beyazlarını çıkarın ve kaşık kaşık karışıma yedirin.İç dolgu malzemesini kelepçeli kalıba dikkatlice dökün .
  • Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Fırından hemen çıkartmayın.Soğuyana kadar fırında kalsın.Mutlaka bir gün önceden yapıp servis etmenizi öneririm.Servisten önce Dr.Oetker Glazuru mikrodalga fırında 1 dakika eritin.Sıvılaşan glazürü kasekucken üzerine dökün.

Afiyet olsun.

1 yorum:

BURÇİN dedi ki...

Seda'cim ne cok cesit var. Hepinizin ellerine saglik cnm.

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails