1 Ekim 2009 Perşembe

Zeytinyağlı Biber Dolması ve Kabak Mücver




Dolma sevenlere...

























Zeytinyağlı Biber Dolması


Malzemeler ;

  • 16-17 adet dolmalık biber
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy soğan
  • yarım demet maydanoz
  • yarım demet taze nane
  • yarım demet dereotu
  • 1 paket dolmalık fıstık
  • 1 paket dolmalık üzüm
  • 1 adet domates
  • 2 çay kaşığı yenibahar
  • yarım çay kaşığı tarçın
  • 1,5 çorba kaşığı toz şeker
  • yeterince tuz
  • yarım çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı ;

  • Yarım veya bir saat kadar önceden pirinçleri ılık suda ıslayın.
  • Soğanları yemeklik doğrayın ve bir tencerede yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyerek kavurun.Kavrulmuş soğanlara süzülmüş pirinçleri ekleyin ve birlikte kavurun.
  • Nane ,dereotu ve maydanozu ince kıyın ve pirinçlere ekleyin.Yenibahar,tarçın,toz şeker ve tuzunu atın.Yıkanmış dolmalık üzümleride ekleyin.İyice kavrulan iç harca kaynamış 1,5 çay bardağı kadar su ekleyin ve ağzı kapalı olarak kısık ateşte pişirin.(Pirinçler çok pişmeyecek biraz çiğ kalacaklar.Daha sonra biberlerle birlikte pişecekler.Eğer çok pişirirseniz dolmanın içinde lapa olur.)
  • Bir çay kaşığı kadar sıvı yağı tavaya koyun ve dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar kavurun.Pişen iç harca ekleyin ve hafifçe karıştırın.
  • Demlenen iç harcın kapağını açarak soğumaya bırakın .
  • Dolmalık biberlerin saplarını çıkarıp yıkayın. 1 adet domatesi biberlere kapak olacak şekilde doğrayın.
  • Soğumuş olan iç harcı bir küçük kaşık yardımıyla dolmalık biberlerin içini doldurun ve üzerini domatesle kapatın.Tencereye yerleştirdiğiniz biberlerin üzerine bir çorba kaşığı kadar zeytinyağ gezdirin ve biberlerin yarısına gelecek şekilde kaynamış su ekleyin.
  • Orta ateşte pişirin .Servis tabağına alın ve soğuk servis yapın


Minişimin bazı zamanlar sebzeyle hiç arası olmuyor .İşte böyle zamanlarda kabak mücver benim kurtarıcım.Az yağda kızartığım içinde hiç yağlı olmuyor.''Börek gibi anne, börek gibi olmuş ''diyerek lokmaları birer birer yuvarlıyor .










Kabak Mücver

Malzemeler ;

  • 2 adet orta boy kabak
  • 4 adet taze soğan
    birkaç dal maydanoz
  • birkaç dal dereotu
  • 2 yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • yeterince tuz ,karabiber
  • yarım çay bardağı kadar rendelenmiş beyaz peynir
  • yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı ;

  • Kabakları bir süzgecin içine rendeleyin.
  • Taze soğan,dereotu ve maydanozu ince ince kıyın.
  • Bir kabın içine süzülen kabakları elinizle sıkarak koyun.(suyunu iyice akıtın)Doğranmış maydanoz, dereotu, ve taze soğanı ekleyin.Yumurtaları,unu ,beyaz peyniri ve baharatlarını ekleyin.En son kabartma tozunu ekleyin.İyice karıştırın.
  • Bir tavaya sıvıyağı koyun .Bir çorba kaşığı yardımıyla harçtan alıp kızgın yağa koyun ve pembeleşene kadar altını üstünü pişirin.
  • Yağını çekmesi için alacağınız tabağa bir kağıt havlu serin ve pişen mücverleri üzerine koyun.Ilık veya soğu servis yapın.

Afiyet olsun.














2 yorum:

BURÇİN dedi ki...

Biber dolmasini cok severimmmm. Bu da cok guzel olmus. Ellerinize saglik.

www.burcininmutfagi.blogspot.com

Seda Yazıcı dedi ki...

teşekkür ederim
sevgiler

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails