31 Ekim 2013 Perşembe

Çikolatalı Muffin











Cansu meleğimin 1 yaş doğum günü sofrasının fotolarını yayınladığım günden beri en çok sorulan tariflerden birtanesi çikolatalı muffinler olmuş.Doğum günü sofrasının tariflerine muffinlerle devam ediyorum.








Çikolatalı Muffin



Malzemeler ;

. 125 gr.tereyağı
. 2 adet yumurta
. 100 gr.esmer şeker
. 1 çay kaşığı karbonat
. 25 gr.kakao
. 375 gr.kek unu
. 250 ml.süt
. yarım liomunun suyu



Yapılışı ;


. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın.Sütü ısıtıp limon suyunu ekleyin ve ılınıncaya kadar bekletin.(buttermilk yapmış oluyorsunuz).Şeker ve yumurtayı iyice çırpın eritilmiş tereyağını ekleyip çırpmaya devam edin.Limonlu sütü ilave edin.Un ,kakao ,karbonat bir kaseye alıp kaşıkla karıştırın ve karışıma ekleyin.Çırpma teliyle yavaşça karıştırın.Karışımı yağlanmış veya kağıt konmuş muffin kalıplarına paylaştırın.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 - 25 dakika kadar pişirin.Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.Kekleri ister bu şekilde (üzerine bir şey sürmeden )isterseniz üzerine bir bıçak yardımıyla fındık kreması sürebilir ,renkli şekerlerle süsleyebilirsiniz.Canım sevgilim böyle sade halini çook beğendiğinden çikolatadan yapılmış ''1 ''sayısı ile süsleyerek servise sundum.

not; kek un yerine normal un koyabilir ancak bu durumda yarım paket kadar kabartma tozu eklemelisiniz.



Afiyet olsun.




3 yorum:

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Bloğunuzu severek takip ediyorum. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

LeylaK dedi ki...

çok şık olmuşlar Seda :)

kalpkurabiye dedi ki...

hayırlı yaşları olsun inşallah :)
muffınleriniz çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık..
sevgiler..

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails