4 Kasım 2009 Çarşamba

Revani



Sevgilimin isteği üzerine hemen yapılmış bir revani ,senelerdir bu tarifi kullanırım hiç şaşmaz :)














Revani

Malzemeler ;

Keki için ;
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet portakal veya limon kabuğu rendesi

Şerbeti ;

  • 4 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 limon suyu

Yapılışı ;

  • Bir tencereye şerbeti için şeker ve suyu koyup kaynatın.Şerbetin altını kapatmadan birkaç dakika önce yarım limon suyunu sıkın ve biraz kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.Şerbeti soğumaya bırakın .
  • Yumurta ve şekeri bir kapta iyice çırpın.Sırasıyla yoğurt ,sıvıyağ ve irmiği koyun. Elenmiş unu ,kabartma tozunu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip mikserin düşük ayarında çırpın.
  • Yağlanmış fırın kabına hamuru dökün ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Keki fırından çıkardıktan sonra bir iki dakika dinlenmeye bırakın.Keki baklava dilimi gibi kesin ve ılık şerbeti sıcak kekin üzerine dökün .Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi ve toz yeşil fıstıkla süsleyin.

Afiyet olsun.

3 yorum:

BURÇİN dedi ki...

Seda'cim cok guzel olmus cnm. Ellerine saglik :)

www.burcininmutfagi.blogspot.com

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis görünüyor ellerinize sağlık..Ayrıca aramıza hoşgeldiniz..Sevgilerle..

LEZZETİKRAM dedi ki...

teşekkür ederim herkese:)

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails