24 Ağustos 2016 Çarşamba

Kıymalı Gül Böreği ve Kahvaltı Masam













Merhaba herkese kocaman bir yazda neredeyse bitmek üzere...Kışlık hazırlıklara başladık burada sırasıyla paylaşacağım ama önce geçtiğimiz günlerde çok özel ve güzel misafirlerim vardı onlara hazırladığım kahvaltı masası ve börek tarifini vermek istiyorum. Sevgiyle kalın...











Kıymalı Gül Böreği


Malzemeler

1 kg yufka
1 bardak süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta

300 gr kıyma
1 adet soğan
Azra siviyag
Birkaç dal maydanoz
Tuz karabiber


Bir tavaya sıvıyağ alıp içine minik doğranmış soğanları ekleyip kavurun. Kıymayı ekleyin ve kavurun maydanoz ve baharatlarla tatlandırıp soğutun. Sıvı harcı için tereyağını kapta eritip içine sıvıyağ süt ve 1 yumurtayı kırıp iyice karıştırın. İkiye bölünen yufkayı bir parçasını tezgaha alın ve sıvı harçtan bir iki kaşık koyup heryerine yedirin . Uzun kenara kıymalıharctan koyup sıkı bir rulo yapıp etrafında gül gibi dolayın. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. Üzerine kalan sıvı harcı eşit olarak yedirin. Bir iki saat dolapta bekletin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun.









1 yufkadan iki tane çıkıyor o sebepten n kadar isterseniz yufka sayısını ona göre ayarlayabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails