25 Kasım 2011 Cuma

Meyhane Pilavı (Tavuklu)







Yine ne çabuk cuma geldi,hafta bitti anlamadım.Haftalar gün ,aylarda hafta gibi.Günlerden bahsetmiyorum bile ki güne çok erken başlayanlardanım.Sabahın ilk ışıklarında uyanır taaki günün sonuna kadar ayakta kalırım.Ama yine de birgün yetmiyor yetmiyor,isyanlardayım yine :) Eve zar zor yetişip şipşak yaptığım bir yemek oldu bugün.Bulguru Miniş'de bende pek severiz,sağlıklı olması bir yana lezzetini pirinç pilavına değişmem doğrusu . Eti beraber değilde ayrı pişirip üzerine koyarak servis etmek istedim ,pişman da değilim .Görüntü ve lezzetten hiç bir ödün vermedim.Uzun zaman olmuş yapmayalı ,bir de kırmızı et değilde tavuk kullanınca daha bir hafif oldu.
Tabii, hafta bitti belki ama yarın güzel bir hafta sonu beni (bizi) bekliyor.Güzel ,mutlu hafta sonları olsun ;)





Meyhane Pilavı


Malzemeler ;

. 1,5 su bardağı bulgur
. 1 adet orta boy soğan
. 2 çorba kaşığı tereyağ
. 2 -3 çorba kaşığı sıvıyağ
. 1 adet kırmızı biber
. 1 adet sivri biber
. 2 diş sarımsak
. 1 tatlı kaşığı domates salçası
. minicik biber salçası
. 1 küçük domates
. tuz
. 150-200 gr.kemiksiz tavuk but



Yapılışı ;


. Soğanı ince ince yemeklik doğrayın ve bir tencereye yağ ile beraber alıp kavurun.Sarımsakları kesmeden bütün olarak atın.Biberleri küp küp doğrayıp beraberce kavurun.Küp küp doğranmış domates ve salçalarıda ekleyip karıştırın.Bulguru da ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra kaynatılmış sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

. Bu arada kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini yapışmaz bir tavada orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.Suyunu çektikten sonra bir çorba kaşığı tereyağ ,tuz ,kırmızı pul biber ve minicik köri ekleyip bir kaç dakika harlı ateşte soteleyin.Demlenmiş pilavı servis tabağına koyup üzerine etini yerleştirin.


Afiyet olsun.

9 yorum:

yemekbiraşk dedi ki...

bende bulgur pilavını daha çok severim.. ellerine sağlık nefis olmuş
sevgiler

Şehnaz dedi ki...

enfes ,her daim soframızın baş tacı,ama tavuklu hiç yapmamıştım..ellerine sağlık sedacım..

sibelyalcincom dedi ki...

Bulguru ailece bizde çok severim hemde sağlıklı ellerinize sağlık:)

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ahh sedacım,
BULGUR bu !
sevilmezmi :)))

pek güzelll..

Unknown dedi ki...

Nasıl sevilmez bulgur.Bereketi ile gelir masaya ellerine sağlık zaman su gibi geçiyor gerçekten

Adsız dedi ki...

Bulgur pilavının pirinç pilavına üstünlüğü var bende.Lezzeti bence çok daha iyi. Tavukla da nefis olur. Ellerinize sağlık Seda Hanım.

Unknown dedi ki...

Bulgur bızım evde çok seviliyor,şimdi kokusunu duyar gıbı oldum ellerıne saglık.

Unknown dedi ki...

Bana da yetmiyorrrrrr günler.... Ne yapmali, nasil yapmali da bunun bir caresine bakmali...:) Sevgilerimle, ellerinize saglik...

kalpkurabiye dedi ki...

ellerinize sağlık seda hanım..
pilavınız nefis görünüyor..
sevgiler..
mutlu günler..

Sayfalar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails